Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známu americkú kapelu trápia problémy: Ďalší zrušený koncert!

Chad Kroeger z Nickelback Zobraziť galériu (5)
Chad Kroeger z Nickelback (Zdroj: SITA)

PRAHA - Kanadská rocková skupina Nickelback nevystúpi na koncerte v Prahe, ktorý sa mal konať 17. októbra v O2 aréne. Vzhľadom na odporúčania predĺžiť hlasový pokoj speváka Chada Kroegera skupina zrušila všetky termíny európskeho turné k jej ôsmemu štúdiovému albumu s názvom No Fixed Address. ČTK o tom dnes za usporiadateľskú agentúru Live Nation informoval Petr Novák.

Predpredaj vstupeniek v cenách od 990 do 1490 korún sa začal vlani 4. decembra. Vstupenky je možné vracať v miestach ich zakúpenia od 24. augusta do 31. októbra.

"Kroeger, ktorému bola v júni diagnostikovaná cysta hlasivkového väzu, v poslednej dobe podstúpil operáciu a ošetrujúci lekári mu odporučili vokálny odpočinok najbližších šesť až deväť mesiacov, aby sa plne zotavil," uviedol Novák.

Nickelback zrušili druhú časť tohtoročného severoamerického turné v júni, keď lekári prvýkrát diagnostikovali Kroegerovi cystu na hlasivkách a odporučili mu operačný zákrok. Hoci boli lekári spokojní s výsledkom operácie a kapela bola pripravená pokračovať v koncertovaní v rámci európskej časti turné v septembri, ukázalo sa, že Kroeger bude potrebovať na rekonvalescenciu a úplnému uzdraveniu dlhší čas.

"Najviac zo všetkého je nám ľúto našich fanúšikov, s ktorými sa nestretneme na našom jesennom turné, ale Chadovo zdravie, liečba a úplné uzdravenie sú to, čo je práve teraz najdôležitejšie. Pri správnom množstve času dúfame, že ho budeme mať späť silnejšieho a lepšieho než kedy predtým. Ďakujeme všetkým za podporu a pochopenie počas tohto ťažkého obdobia a tešíme sa, až sa čoskoro vrátime na cestu a budeme opäť koncertovať, "odkázala kapela.

Nickelback patrí medzi nejednoznačne prijímanej formácie. Na jednej strane majú za sebou tisícky vypredaných koncertov, viac ako 50 miliónov predaných albumov alebo piatich nominácií na cenu Grammy. Na druhej strane bývajú kolegami z branže a častí poslucháčov obviňovaní z podbízivosti.

Viac o téme: Nickelback
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu