Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Herca z kultového filmu Harry Potter našli mŕtveho v Údolí smrti!

Predstaviteľ vlkolaka Fenrira Greybacka Zobraziť galériu (2)
Predstaviteľ vlkolaka Fenrira Greybacka (Zdroj: mashable.com)

WASHINGTON - Britský herec Dave Legen, predstaviteľ vlkolaka Fenrira Greybacka z filmovej série o Harrym Potterovi, zomrel na úpal v americkom národnom parku Údolie smrti. Podľa agentúry AP to v piatok potvrdil hercov manažér Rick Bassman.

Telo známeho herca našli dvaja peší turisti minulú nedeľu na odľahlom mieste neďaleko známeho vyhliadkového bodu Zabriskie Point, uviedla v piatok polícia okresu Inyo. Nič neukazuje na cudzie zavinenie, oznámil koroner po obhliadke hercovho tela. Podľa všetkého zomrel v dôsledku veľkých horúčav, dodal koroner. 

V Údolí smrti v lete teploty často šplhajú nad 49 stupňov Celzia. Správa parku preto návštevníkov nabáda, aby dodržiavali pitný režim a v horúčavách obmedzili fyzickú aktivitu. Legen sa so svojou atletickou postavou objavil v troch z ôsmich filmov o čarodejníkovi Harrym Potterovi v úlohe vlkolaka Fenrira Greybacka, ktorý rád napádal malé deti. 

Menšie úlohy Legen obsadil tiež vo filmoch ako Podfu (c) k, Havran, Batman začína, Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek, Snehulienka a lovec a desiatkach ďalších záberov. Herec bol známy tiež ako boxer a wrestlingový zápasník. Údolie smrti vo východnej časti Kalifornie je najsuchším a najnižšie položeným miestom v Severnej Amerike. Honosí sa označením najteplejšieho miesta na Zemi, keď tu vraj v roku 1913 namerali 56,7 stupňov Celzia.

Aj keď Údolie smrti obývali indiánske kmene niekoľko storočí, väčší záujem osadníkov o neho vyvolala až zlatá horúčka v polovici devätnásteho storočia. V Údolí smrti vtedy vznikla rada menších miest a osád, ktoré však boli postupne opustené a dnes tieto "mestá duchov" obdivujú návštevníci národného parku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu