Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Mojsej Lučeničovi: Ja som bol prvý!

Braňo Mojsej Zobraziť galériu (8)
Braňo Mojsej

BRATISLAVA/KOŠICE - Pred tromi rokmi Braňo Mojsej (38) naspieval pieseň Hádanky tiel a dokonca k nej nakrútil videoklip. Jej autorom bol hudobník Laco Lučenič. Pieseň sa však v Mojsejovom podaní neujala a možno aj preto sa ju teraz bývalý porotca SuperStar rozhodol ponúknuť ďalšiemu interpretovi - exfinalistovi hudobnej megašou Ivanovi Štroffekovi, ktorému Lučenič dokonca produkuje aj prvý album. A to milionára z Pereša poriadne pobúrilo.

Pesničku Hádanky tiel zložil Laco Lučenič na album skupiny Limit v roku 1985. Braňovi sa singel páčil, preto pred tromi rokmi požiadal Lučeniča o súhlas na jej prespievanie. „S mojím manažérom sa dohodli, že ju môžem nahrať. Lučenič bol vtedy ešte neznámy muzikant. Ten prach, ktorý na Lučeniča padol, som zotrel prvý ja - Mojsej,“ vraví výstredný spevák.

Preto ho mimoriadne rozzúrilo, že sa Lučenič rozhodol umožniť jej prespievanie Ivanovi Štroffekovi a z piesne sa v jeho podaní stáva hit. „Keď som tú pieseň ponúkal rádiám ja, označili to za zlý výber. Že je celá zlá,“ soptí. „Ale keď o tri roky nejaký superstar prespieva to isté, zrazu je to hit. Vtedy to bol shit, teraz je to o.k.,“ zúri Košičan, ktorý Štroffekovu prvotinu ešte nepočul.

Čo na to vraví Lučenič? „Asi v roku 2003 ma Braňo Mojsej požiadal o možnosť nahrať svoju verziu skladby Hádanky tiel na svoj nový album a ja som súhlasil,“ vysvetľuje a pripomína, že okrem Mojseja túto pieseň prespievali aj iní interpreti. „No Ivanovo podanie má singlové ambície, so skladbu sa stotožnil. Ponúkol v nej všetko to, čím učaroval aj divákom súťaže,“ obhajuje Štoffeka Lučenič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu