Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžeri, ktorí neraňajkujú, začínajú skôr so sexom!

TOKIO - Mladí ľudia v Japonsku, ktorí vynechávajú raňajky, začínajú so sexuálnym životom skôr ako ostatní, čo sa riadne stravujú.

Vyplynulo to z nedávneho prieskumu miestneho lekárskeho združenia.

Súvislosť medzi raňajkami a sexom je zrejme potrebné hľadať v rodinnom živote tínedžerov, tvrdí Kunio Kitamura zo Združenia pre plánovanie rodičovstva, ktoré sa prieskumu venovalo. Na vzorke 1500 osôb skúmali sexuálne skúsenosti, rodinné vzťahy a životný štýl japonských žien a mužov vo veku od 16 do 49 rokov.

Priemerný vek prvej sexuálnej skúsenosti u mladých ľudí, ktorí na strednej škole pravidelne raňajkovali, bol 19,4 roku v porovnaní so 17,5 rokom u ostatných, ktorí raňajky vynechávali. "Skutočnosť, že ľudia neraňajkujú, niečo vypovedá o ich rodinnej situácii,“ konštatoval Kitamura. "Namiesto obviňovania mladých, že začínajú so sexom príliš skoro, je potrebné zistiť, v akom prostredí vyrastali."

Prieskum zameraný na možnosti obmedzenia nechcených tehotenstiev súčasne ukázal, že so sexom začínajú skôr tí, ktorí majú konflikty so svojimi matkami. Prvýkrát sa milujú priemerne v 16 rokoch v porovnaní s 19 rokmi u tínedžerov, ktorí sú s matkami zadobre.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu