Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pikantný škandál v mužskej väznici: Dozorkyne podľahli čaru odsúdených, ich STYKY vyvolali pobúrenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WREXHAM COUNTY BOROUGH - V Spojenom Kráľovstve sa prevalil škandál najväčšej mužskej väznice v spojení s jej ženskými zamestnankyňami. Osemnásť z nich totiž malo mať sexuálny alebo iný vzťah s väzňami. S väznicou sa ťahajú obdobné škandály už od jej vzniku.

Nezákonné aktivity v najväčšej britskej mužskej väznici HMP Berwyn siahajú do doby jej otvorenia v roku 2017. Podľa záznamov, ktoré získali BBC a Mirror, dokonca viedli k tomu, že tri zamestnankyne boli odsúdené. HMP Berwyn je známa svojimi vynikajúcimi podmienkami a predtým bola považovaná za "najpohodlnejšie" väzenie v krajine. Prevádzkuje ho väzenská služba Jeho veličenstva. No teraz muselo vedenie prepustiť dokopy až osemnásť zamestnankýň.

Patrí medzi ne napríklad dozorkyňa Jennifer Gavanová, ktoré prijala peniaze za prepašovanie telefónu lupičovi Alexovi Coxonovi, ktorý bol neskôr použitý na to, aby pomohla dvojici vymieňať si navzájom intímne zábery. Gavanová sa priznala k pochybeniu, za čo bola minulý rok odsúdená na osem mesiacov za mrežami. Ďalšou obvinenou bola dozorkyňa Emily Watsonová, ktorá mala sex s drogovým dílerom väzneným za spôsobenie smrti nebezpečnou jazdou. Potom je to Ayshea Gunnová, ktorá sa stretávala s ozbrojeným lupičom, pričom si obaja vymieňali veľmi explicitné fotky a videá. Dodatočne väzňovi prepašovala aj pár spodnej bielizne. 

Predsedseda Asociácie väzenských dôstojníkov Mark Fairhurst argumentoval, že k sexuálnym stretnutiam došlo preto, že sa najímali nesprávne ženy. "Prijímaní zamestnanci neabsolvujú osobné pohovory. Všetko prebieha cez Zoom. Mnoho ľudí, ktorí dostávajú túto prácu, nemá dostatok životných skúseností a sú náchylní na kondicionovanie zo strany väzňov," vysvetľuje Fairhurst. 

Väzenská služba HM oznámila, že posilní výcvik a zbaví sa strážcov, ktorí podkopávajú jej úajnú príkladnú službu. "To je dôvod, prečo náš novo posilnený protikorupčný tím nepretržite pracuje na vykorenení a potlačení tých, ktorí podkopávajú našu príkladnú službu svojím nebezpečným správaním, a zabezpečil, aby čelili tým najsilnejším možným následkom za svoje zločiny," uviedli zástupcovia väznice. 

Viac o téme: SexVäzeňVäzenieDozorkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu