Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tajné dokumenty CIA: Je to úlet, ale telepatia vraj zachránila svet pred III. svetovou vojnou

Uri Geller Zobraziť galériu (6)
Uri Geller (Zdroj: vimeo)

LONDÝN - Novo odhalené súbory CIA ukazujú, že Američania v roku 1970 v Stanfordskom výskumnom inštitúte skúmali nadprirodzené schopnosti Izraelčana, známeho tým, že dokáže napríklad ohýbať lyžice silou mysle. Testy mali zistiť, či sú jeho psychické schopnosti skutočné a či by mohli byť využité ako zbrane. Uri Geller po uvoľnení dokumentov pre britský denník Mirror povedal, že z neho robili pokusného králika aj v jadrových laboratóriách či v priestoroch NASA v rokoch 1972 až 1976. Tvrdí dokonca, že Američanom dovolil využiť svoju telepatiu, aby prinútil Rusov podpísať zmluvu o zredukovaní jadrových zbraní.

CIA sprístupnila milióny tajných dokumentov: Toto sledovali agenti v Československu

Podľa dokumentov sa Geller zúčastnil v roku 1970 na týždennom testovaní, pri ktorom ho vedci umiestnili do uzavretej miestnosti s množstvom monitorov. Potom zo slovníka vyberali náhodné slová, ktoré výskumný asistent pre lepšiu ilustráciu kreslil na stenu mimo izby. Telepata potom požiadali, aby využil svoju psychickú silu, nakreslil to isté a uhádol, aké slovo to bolo. Takto sa mu podarilo uhádnuť napríklad slovo strapec, ktorý bol znázornený ako strapec hrozna.

Asistentova verzia.
Zobraziť galériu (6)
Asistentova verzia.  (Zdroj: cia)

Gellerova verzia.
Zobraziť galériu (6)
Gellerova verzia.  (Zdroj: cia)

Vedci došli k záveru, že Geller "demonštroval svoju nadprirodzenú schopnosť vnímania presvedčivým a jednoznačným spôsobom". Testy boli súčasťou projektu Stargate, ktorý sa zaoberal duševnými silami a mimozmyslovým vnímaním.

V telefonickom rozhovore pre Mirror v súčasnosti 70-ročný Geller zo svojho domova v Izraeli povedal, že ho uvoľnenie tajných dokumentov CIA prekvapuje, pretože v práci pre agentúru pokračoval aj po skončení pokusov. To, prečo sa na neho zameralo americké spravodajstvo, si vysvetľuje nejakou dohodou s izraelskou tajnou službou Mossad.

Tajné dokumenty CIA: Je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: cia)

Tajné dokumenty CIA: Je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: cia)

Podľa neho bol testovaný v mnohých zariadeniach, než začal pracovať v zahraničí pre CIA. Všetky skúšky sa udiali v kontrolovaných podmienkach a každú zvládol dvakrát, takže neexistoval spôsob, ako by vraj mohol podvádzať. Jeden z najpozoruhodnejších testov sa zaoberal tým, či svojou mysľou dokáže odpáliť jadrovú zbraň.

Geller tvrdí, že vďaka svojim schopnostiam pomohol sprostredkovať dohodu o jadrových zbraniach s Ruskom. Washington vraj od neho chcel, aby sa o to zaslúžil prostredníctvom telepatie. "Senátor Claiborne Pell, ktorý stál na čele amerického výboru pre zahraničné vzťahy letel do môjho domu v Anglicku a presvedčil ma, aby som to urobil," vysvetlil Izraelčan.

Tajné dokumenty CIA: Je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: cia)

Veľvyslanec ho potom vzal do Ženevy, kde sa dostal do blízkosti ruského jadrového vyjednávača Yuliho Vorontsova a bombardoval jeho myseľ, aby zmluvu o znížení jadrového arzenálu podpísal. "Samozrejme, že nemôžem na seba vziať všetky zásluhy, ale nepochybujem o tom, že to ja som ho telepaticky presvedčil," uviedol Geller.

Muž, ktorý vraj oplýva nadprirodzenými schopnosťami, sa hrdí aj tým, že pomohol CIA naliať milióny dolárov do výskumu telepatie. Keď ho dostali do Bieleho domu počas inauguračného dňa prezidenta Jimmyho Cartera, dotkol sa jeho ruky, pozrel sa mu priamo do očí a prvý muž USA urobil presne to, čo od neho chcel.

Viac o téme: CIAUri Geller
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu