Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prehovoril muž, ktorý na hodinu zomrel: Videl som nebo aj svojho mŕtveho kamaráta

 Dr. Gary Wood Zobraziť galériu (4)
Dr. Gary Wood (Zdroj: Thinkcstock.com, YouTube)

LONDÝN - Fatálna zrážka pripravila mladého muža o život. Celý svoj príbeh mal zrazu pred očami, dostal sa do neba, natrafil na anjela a stretol so svojim najlepším priateľom. Dnes o tom verejne rozpráva a opisuje celý priebeh svojho pobytu v nebi. Áno, tento muž prežil klinickú smrť.

Prežiť vlastnú smrť to je niečo, čo sa podarí len málokomu. Jedným z vyvolených bol Dr. Gary Wood. Vo svojich 18 rokoch sa stal spolu so svojou mladšou 16 – ročnou sestrou Sue účastníkom vážnej dopravnej nehody. Ako zázrakom jeho sestrička vyšla z nehody bez vážnych zranení. Gary to šťastie nemal. Utrpel viacero zlomenín, rozdrvený hrtan spolu s hlasivkami a jeho život bol v ohrození.

Aj tá najmenšia nádej na prežitie zmizla. Zranenia boli natoľko závažné, že keď prišla na miesto nehody sanitka, doktor Wood bol vyhlásený za mŕtveho. Gary dnes o posledných momentoch pred odchodom na druhý svet a o chvíľach tam strávených rozpráva vo viacerých televíznych reláciách a vo svojich knižkách. Svoje posledné sekundy pred smrťou opisuje nasledovne: "Po zrážke som zažil silnú bolesť. Keď prišla smrť, uľavilo sa mi."

Priznal, že aj keď k udalosti prišlo pred rokmi, pamätá si to ako keby to bolo dnes. Umieranie prirovnal k pocitu odhodenia šiat.

Prehovoril muž, ktorý na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Thinkcstock.com, YouTube)

Cesta do neba

Prišla smrť, prišiel pokoj. Podľa vlastných slov na tej druhej strane prežil niečo úžasné. "Vyšiel som z vlastného tela, vyzliekol som pozemský oblek. Dostal som sa von z auta a celý môj dovtedajší život sa mi premietol pred očami," spomína Gary. Zjavil sa pred ním oblak v tvare lievika, ktorý bol stále jasnejší a jasnejší. "Bola to extáza, mier a pokoj," opísal Gary svoje pocity.

Dostal sa pred veľkú bránu. Pred ňou stál anjel asi 70 centimetrov vysoký. "Mal meč a krásne brčkavé zlaté vlasy. Vedľa neho stál ďalší, ktorý v rukách držal knihy. O niečom sa rozprávali a následne mi bolo povolené vstúpiť." Ako prezradil ďalej, na mieste stretol svojho priateľa, ktorý ho sprevádzal.

Prehovoril muž, ktorý na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Garyho spolu s priateľom dorazili až ku samotnému Božiemu trónu. Z pohľadu na toľkú krásu ostal Gary v nemom úžase. Vstúpili do sály, v ktorej sa pri pohľade na ľudské nohy visiace zo steny doktor začudoval. Neskôr pochopil, že Boh potrebuje "náhradné diely" pre svoje zázraky. Absolútne najsilnejším zážitkom bolo stretnutie s Ježišom. Vzápätí nato sa Gary vrátil na Zem. "Bol som poslaný späť. Mojou úlohou bolo rozprávať ľuďom, že nebo skutočne existuje."

V tomto roku sme
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Mŕtvy bol viac ako hodinu. Počas jeho cesty nebom, počul zo Zeme výkriky svojej sestry. Tá prosila, aby sa vrátil, aby žil. Prosby a výkriky započul aj jeho priateľ a povedal mu: "Musíš sa vrátiť." "A tak som sa vrátil späť do môjho tela. Všimli si známky života, okamžite ma previezli do nemocnice, aby ma zastabilizovali," uzavrel doktor, pre ktorého tento zážitok bol veľkým ovplyvnením na celý život.

 

Viac o téme: StretnutieAnjelŽivotNeboKlinická smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu