Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Frédéric (44) sa súdi s bývalým zamestnávateľom: Za to, že bral 3500 eur mesačne za nič!

Frédéric Desnard
Frédéric Desnard (Zdroj: france5)

PARÍŽ - Štyridsaťštyriročný Frédéric Desnard z Paríža sa súdi so svojím bývalým zamestnávateľom kvôli tomu, že mal príliš nudnú prácu. Od firmy Interparfums požaduje odškodné 360.000 eur za ujmu, ktorú mu vraj nezáživná pracovná činnosť spôsobila. Spoločnosť obvinenia odmieta, napísal na svojom webe francúzsky denník Le Monde.

Charles sa už 12 rokov nudí doma: Zamestnávateľ mu za to platí 5000 eur mesačne!

Desnard vo firme pracoval od roku 2010 do roku 2014. Oficiálne bol zodpovedný za "všeobecný servis", v skutočnosti bol ale "chlapík pre všetko". Nadriadení chceli, aby za nich robil niektoré ich osobné povinnosti, napríklad vyzdvihoval deti z krúžkov. Nakoniec už vraj pre neho bolo tak málo práce, že mu šéfovia povedali, aby šiel domov a prišiel, až ho zavolajú. To sa ale nestalo.

Za túto prácu, teda za nič, ako tvrdí, bral 3500 eur mesačne. Desnard hovorí, že následkom nezáživnej práce, z ktorej bol pred 18 mesiacmi prepustený, sa u neho objavil takzvaný syndróm boreout. Tak sa podľa jednej teórie označuje nespokojnosť v práci následkom nudy. Tá vraj u Francúza viedla k vážnym zdravotným problémom.

"Trpel ťažkou depresiou a mal dopravnú nehodu spojenú s epileptickým záchvatom ... upadol do kómy a bol na nemocenskej," uviedol podľa spravodajského serveru CNN Desnardov právnik Montasser Charny.

Spoločnosť Interparfums obvinenia popiera. Spojitosť medzi zdravotným stavom svojho bývalého zamestnanca a jeho pracovnými podmienkami vo firme vraj nezistil žiadny súd ani iný kompetentný orgán. S domnienkou, že Desnard by mohol trpieť syndrómom boreout, vraj prišiel len jeho ošetrujúci lekár. Jeho analýza však vraj nemá "žiadnu právnu hodnotu". Verdikt súdu by mal byť známy 27. júla.

Viac o téme: PrácaFrédéric Desnard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu