Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Medicínsky zázrak: Lekári dokázali chlapčekovi (1) znovu pripevniť hlavu, oddelenú po nehode!

Jaxon musí nosiť špeciálnu pomôcku. Zobraziť galériu (2)
Jaxon musí nosiť špeciálnu pomôcku. (Zdroj: 7NewsMelbourne)

MELBOURNE - Šestnásťmesačný Jaxon Taylor bol so svojou mamičkou a 9-ročnou sestrou Shayne v aute, keď sa 15. septembra čelne zrazili s iným vozidlom v rýchlosti 115 km/h. Pri náraze sa dieťatku vnútorne oddelila hlava od stavca a bolo letecky prevezené z miesta havárie do nemocnice v Brisbane. Tam sa obetavým lekárom podarilo nemožné, pomocou drôtu a kúsku kosti z rebra všetko napraviť.

VIDEO hrozivého okamihu na ceste: Škaredá zrážka chlapca (7) s autom skončila zázrakom

Sila kolízie bola taká intenzívna, že Jaxonova hlava sa odpojila od krku pri vnútornej dekapitácii, uviedol chirurg Dr. Geoff Askin. Pri šesťhodinovej operácii musel tím špecialistov upevniť na chlapcovu lebku zariadenie, aby nehýbal hlavou a pomocou drôtu mu opäť pripevniť stavce. Potom zdravotnícky personál odobral Jaxonovi kus rebra a použil ho pri náprave dôsledkov havárie.

"V prvom rade, mnoho detí by takéto zranenie ani neprežilo a ak áno, pravdepodobne by sa po resuscitácii nemohli nikdy samostatne hýbať alebo dýchať," povedal Dr. Askin, podľa ktorého boli Jaxonove zranenia najhoršie svojho druhu, aké videl. Jaxon teraz nosí špeciálnu pomôcku, ktorá udržiava jeho telo stabilné a ktorú mu odstránia o osem týždňov. Potom bude schopný žiť normálny a zdravý život. Jeho vďačná matka Rylee (30) povedala, že to bol zázrak.

Medicínsky zázrak: Lekári dokázali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: 7NewsMelbourne)

Zle však nedopadol iba chlapček, ale aj jeho staršia sestra, ktorú museli operovať kvôli vnútornému krvácaniu. "Vzali dve polámané deti a dali ich znovu dohromady. Sme veľmi, veľmi vďační," uviedol otec Andrew Taylor pre 7NewsMelbourne.

Rodina išla po diaľnici Newell v Novom Južnom Walese, aby začala nový život v Maronbahu v Queenslande. Ich vozidlo sa zrazilo s Fordom Falcon, ktorý šoféroval 18-ročný mladík. Rylee zachránil zdravie airbag.

Viac o téme: Jaxon Taylor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu