Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Medveď ju oskalpoval a pochoval v lese: Prvá FOTO po útoku, Natalya (55) opísala, čo sa stalo

Natalya Pasternaková Zobraziť galériu (4)
Natalya Pasternaková (Zdroj: siberian times)

TYNDA - Pred mesiacom sme na Topkách písali o hororovom útoku medveďa, ktorý Natalyu Pasternakovú pochoval zaživa v lese, aby si ju odložil na večeru. Teraz matka troch detí prvý raz prehovorila o svojom hroznom zážitku.

„Aký krásny je život,“ vyhlásila Ruska Natalya Pasternaková, ktorá sa už mesiac zotavuje po útoku medveďa v lese. Práve zbierala brezovú miazgu, keď jej pes začal z ničoho nič brechať, blízko nich sa objavil zúrivý medveď a oboch ich napadol. Natalyu, ktorú po útoku považoval za mŕtvu, zahrabal zeminou, aby mu mohla neskôr poslúžiť ako potrava. 

Medveď ju oskalpoval a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: siberian times)

V prvom rozhovore po útoku pre Siberian Times popísala, ako sa bála, že zahynie v lese. „Keď som zazrela medveďa, pokúšala som sa utiecť. Potom som si spomenula na svoju kamarátku a zastavila som sa. V tom okamihu na mňa zaútočil,“ vysvetľuje Natalya. Zviera jej najprv začalo trhať nohy a ona sa mu márne pokúšala zasiahnuť oči a krk. „Ak mi medveď odtrhne nohy, budem po zvyšok života invalidka,“ pomyslela si vtedy. „Bude lepšie, keď zomriem, ako byť záťažou pre moje deti.“

VIDEO Muža v lese takmer napadol ozrutný medveď: Pozrite sa, akým trikom sa pred ním ubránil!

Natalya bola v lese s Valentinou Gorodetskayaovou (80), ktorá sa od nej útočiaceho medveďa pokúšala odháňať palicou. Medveď sa obrátil aj na ňu a zrazil ju úderom do chrbta k zemi. Potom sa opäť pustil do Natalye. „Valentine sa aj v jej veku podarilo uniknúť a privolať pomoc. Napriek prežitej nočnej more som nezošalela,“ povedala Natalya, ktorá neprestávala volať o pomoc a modliť sa.

Medveď ju oskalpoval a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: siberian times)

Trpela celú hodinu!

Keď záchranári dorazili na miesto, medveď bol stále nablízku a Natalyu pokryl vrstvou lístia a zeminy. Aby ju vyslobodili, museli ho zastreliť. „Keď som uvidela ľudí, moja prvá otázka bola, či zabili medveďa,“ spomína Natalya, ktorá sa mesiac po útoku už cíti lepšie a s podopieraním dcéry dokáže aj trochu chodiť. Keď si však predstaví, čo by sa stalo, keby s ňou v lese nebola Valentina, strasie ju od hrôzy.

Medveď ju oskalpoval a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: siberian times)

Jedným z prvých, ktorí zúboženú Natalyu našli, bol Sergei Ivanov. Práve on medveďa zastrelil: „Uvidel som takmer pochovanú ženu. Vytŕčala len jej zakrvavená tvár a ruky. Bola však nažive a dýchala.“ Spýtala sa ho, či je medveď mŕtvy a požiadala ho, aby ju vyhrabal. „Zavolal som ambulanciu a políciu. Od útoku medveďa  s najväčšou pravdepodobnosťou uplynula hodina, kým som došiel. A celú tú dobu úbohá žena hrozne trpela,“  doplnil Ivanov.

Viac o téme: Natalya Pasternaková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu