Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nemky im nikdy neodpustia: Šokujúce vyhlásenie o vojnových zločinoch na ženách!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BERLÍN - Na to, čo urobili spojeneckí vojaci Nemkám, sa podľa autorky Miriam Gebhardtovej nedá zabudnúť, chýbajú však presvedčivé dôkazy. Za hrôzy, ktoré spôsobili nemeckí muži, trpelo počas druhej svetovej vojny 285 000 žien.

Spisovateľka Miriam Gebhardtová vo svojej novej knihe s názvom Keď prišli vojaci tvrdí, že Američania počas invázie do Tretej ríše znásilnili neuveriteľných 190 000 žien. V priebehu desiatich rokov podľa profesorky histórie Briti znásilnili 45 000 žien a Francúzi ďalších 50-tisíc. Treba však podotknúť, uvádza Daily Mail, že Miriam Gebhardtová nie je špecialistkou na druhú svetovú vojnu a svoje vyhlásenia opiera napríklad o feministické hnutie.

Čítajte tiež: Znásilnili ju zakaždým, keď sa opýtala na cestu!

Ak by však tieto údaje boli pravdivé, znamenalo by to dramatickú zmenu v pohľade na to, ako „spojenci“ prichádzali do Nemecka. Čísla sú alarmujúco vysoké a znamenalo by to, že znásilnenia boli v tom čase na dennom poriadku. Nie je tajomstvom, že americkí vojaci so sebou prinášali peniaze, žuvačky, ale aj sex. Vidina ľahko dostupných žien ďaleko za hranicami domova bola pre nich lákavá. Ale takisto sú dokumentované nespočetné manželstvá, ktoré pretrvali desaťročia.

Nemky im nikdy neodpustia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Podľa oficiálnej správy americkej armády sa vojaci z USA dopustili 121 znásilnení, keď boli v Británii a v Nemecku 552. Skutočné čísla však pravdepodobne budú oveľa vyššie, keďže mnohé zločiny ostali zamlčané. Vo Francúzsku sa mali dopustiť až 3 600 znásilnení. V konečnom dôsledku bolo za znásilnenie potrestaných 152 amerických vojakov a 29 z nich bolo obesených za obzvlášť brutálne konanie.

Keď sa Miriam Gebhardtová pozrela na štatistiky pôrodnosti medzi rokmi 1945 až 1955, vyzerá to tak, že päť percent detí, ktoré sa narodili slobodným matkám, by mohli byť cudzokrajného pôvodu. Americkým mužom podľa autorky Nemky porodili 1 900 detí. Na každé z týchto detí podľa profesorky pripadalo asi sto znásilnení. Odborníci však jej príliš vysoké čísla považujú za nadhodnotené.

Nemky im nikdy neodpustia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu