Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hit ruského internetu: Lupiči dostali výprask od kamionistov!

Auto končí na streche
Auto končí na streche (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Toto skupina ruských lupičov živiacich sa vydieraním osamelých vodičov na dlhých a spravidla pustých cestách v Rusku určite nečakala. Pokus obrať o peniaze vodiča diaľkového kamiónu skončil totiž úplným fiaskom, keď skončili dobití a navyše s prevráteným autom.

Epizóda, ako sa pokus o vymámenie peňazí z "tiráka" v okolí Kirova zvrhol, sa medzitým stala hitom ruského internetu. Miestna polícia dokonca musela vyvracať rozhorčené otázky občanov, či sa skutočne lupiči sťažovali strážcom zákona na poničenie svojho vozidla. Vraj žiadne také udanie nedostala. Videozáznam ju však natoľko zaujal natoľko, že spustila vyšetrovanie.

Hrdinami prípadu sú údajne dobre známi miestni výtržníci, ktorí sa živia drobnou kriminalitou. Zrejme sa inšpirovali "živnosťou", ktorú v 90. rokoch prevádzkovali bandy cestných lupičov na verejných cestách. Svedčí o tom prípad, ktorý sa odohral medzi Kirovom a Permom.

Vodič kamiónu tu práve menil koleso, keď k nemu pristúpil mladík a požadoval peniaze. Po výmene nepublikovateľných výrazov šofér rádiom privolal kolegov. Tí najprv svojimi kamiónmi zablokovali únikovú cestu vozidla vydieračov, mladíka a jeho spoločníkov, ktorí nestihli utiecť, zbili a nakoniec im prevrhli osobné auto do priekopy. Takéto počínanie zožalo u divákov pochvalné komentáre. Podľa mnohých z nich šoféri ukázali, že nie sú "dobytok", ale "chlapíci", a dali darebákom príučku.

Prepad kamióna skončil fiaskom

Spomínané prepady sa však netýkajú len Kirova. Minulý mesiac začal v Amurskej oblasti na ruskom Ďalekom východe súdny proces s bandou cestných vydieračov obvinených z jedenástich prípadov, kedy za prejazd cesty vyžadovali "mýto" siahajúce od 10 000 po 120 000 rubľov (250 až 3000 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu