Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Silikónové implantáty aj pre mužov: Tieto partie si dávajú vylepšovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RIO DE JANEIRO - V Brazílii, ktorá patrí medzi najväčších spotrebiteľov silikónových implantátov na svete, stále častejšie siahajú po silikónovom vylepšení aj muži.

V minulom roku podobnú operáciu podstúpilo približne 1800 Brazílčanov, čo je o 23 percent viac ako v roku 2010, napísala dnes agentúra AFP s odvolaním sa na spoločnosť plastických chirurgov.

Najčastejšou operáciou je rovnako ako u žien vloženie silikónových implantátov do prsných svalov, aby muži vzbudili dojem, že majú vypracovanejší hrudník. Predaj mužských prsných implantátov vlani vzrástol o štvrtinu, uviedla firma Silimed, ktorá je najväčším latinskoamerickým producentom silikónových implantátov a tretím najväčším na svete.

Silikóny však muži využívajú tiež k zväčšeniu objemu lýtok, teda telesných svalových partií, ktoré sa cvičením a posilňovaním budujú veľmi ťažko. Módne sú aj implantáty do sedacích svalov, avšak v tomto prípade sa muži musia pripraviť na dlhšie zotavovanie ako u iných operácií.

Brazília je na svete čo do počtu zákrokov plastickej chirurgie druhá za Spojenými štátmi. V minulom roku ich tu bolo zaznamenaných 700.000, z ktorých 60 percent malo čisto estetický účel. Podľa oficiálnych údajov má v krajine s takmer 200 miliónmi obyvateľov silikónmi vylepšené prsia viac ako 1,5 milióna žien.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu