Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mierumilovní mimozemšťania: Nechcú nás za otrokov ani kolonizovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: assault.it)

WASHINGTON - Mimozemšťania, ktorí by v budúcnosti zavítali na Zem, by určite neboli tak nepriateľskí, ako ukazujú vedeckofantastické filmy. Je o tom presvedčená astronómka Jill Tarterová, ktorá viedla výskum na známom inštitúte pre hľadanie mimozemskej inteligencie SETI.

"Ak by mimozemšťania boli schopní navštíviť Zem, znamenalo by to, že majú dostatok sofistikovaných technologických kapacít, než aby potrebovali otrokov, jedlo alebo ďalšie planéty," povedala Tarterová, ktorá sa hľadaniu signálov z iných svetov venovala 35 rokov.

Jej dôveru v mierumilovnosť mimozemšťanov nezdieľa známy astrofyzik Stephen Hawking, ktorý už skôr vyjadril obavy, že mimozemské civilizácie by sa na našu planétu mohli vydať kvôli prírodným zdrojom.

"Zatiaľ čo sir Stephen Hawking varoval pred tým, že by sa mimozemšťania pokúsili dobyť alebo kolonizovať Zem, ja s rešpektom nesúhlasím," povedala Tarterová. "Ak by sem mimozemšťania prišli, bolo by to kvôli prieskumu. Ak zoberieme do úvahy vek vesmíru, neboli by sme zrejme ani ich prvým stretnutím s inou civilizáciou."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu