Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEOdráma na Ajlaške: Na turistov sa rozbehol rozzúrený grizly!

Medveďa nakoniec turisti omrzeli a pokojne odišiel.
Medveďa nakoniec turisti omrzeli a pokojne odišiel. (Zdroj: YouTube)

KING SALMON - Larry Griffith (59) z Nového Mexika sa vydal so svojou manželkou Cindy (57) na Aljašku do národného parku Katmai. Pridali sa k skupine iných turistov a vopred absolvovali kurz bezpečnosti pre prípad, keby sa stretli tvárou v tvár s medveďom. V tej chvíli ani netušili, ako veľmi sa im bude hodiť.

Keď sa utáborili pri rieke a z kempingových stoličiek sa pozerali na medvede, ako lovia ryby, z ničoho nič sa jeden grizly rozzúril a vyštartoval proti nim. Všetci zostali ako primrznutí.

"Všetky medvede lovili ryby, v tom ale jeden z nich obrátil svoju pozornosť na nás. Niečo také sa nemalo stať. Bolo nás 16, teda príliš veľa, aby na nás medveď zaútočil," uviedol Griffith.

Nebojácny 250-kilový medveď sa nebezpečne priblížil a niekoľkokrát obklopili celú skupinu. Nakoniec ale stratil záujem a pokojne zamieril preč.

"Podľa nášho sprievodcu to bol trik, ktorým nás chcel medveď zastrašiť, čo sa mu aj podarilo. Všetci sme boli v šoku, ale šťastní, že nikomu z nás nenapadlo utekať alebo kričať o pomoc," dodal s úľavou Američan.

"Celkom sme za viac ako štyri hodiny pozorovania na dvoch rôznych miestach napočítali asi 40 grizly. Bolo desivé, keď sme sa bez jedinej zbrane, ktoré sú v rezervácii zakázané, vracali k nášmu hydroplánu," dodal na záver Griffith, ktorého prekvapilo, že ju nemal ani sprievodca.

Útok medveďa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu