Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lovci UFO v extáze: Pri Merkúre sa zjavila obrovská vesmírna loď!

Záhadný objekt máta ufológov
Záhadný objekt máta ufológov (Zdroj: nasa)

LONDÝN - Gigantický objekt, ktorý sa objavil na obrazovkách astronómov z NASA v blízkosti planéty Merkúr, rozprúdil búrlivé diskusie. Lovcov UFO po celom svete teraz zaujíma, či je to dôkaz mimozemského života v podobe vesmírnej lode alebo iba ďalší planý poplach.

Záznam urobený 1. decembra pomocou ďalekohľadu Heliospheric Imager-1 si už na Youtube pozrelo vyše stotisíc divákov. Užívateľ, ktorý ho na server nahral, uviedol, že "Objekt je cylindrický na všetkých jeho stranách a uprostred má štruktúru. Rozhodne to vyzerá ako loď, ktorá je inak zakrytá".

Odborníci však tvrdia, že v našej slnečnej sústave sa neukrýva žiadna cudzia rasa a podľa inžiniera Richa Nathana z United States Naval Research Laboratory ide o obrázok Merkúra z predchádzajúceho dňa. Za zmätok môže jednoducho technika.

"Celú záhadu spôsobilo spracovávanie obrázkov. V žiadnom prípade nejde o kozmickú loď, ktorá by bola taká obrovská ako Merkúr, pretože Merkúr je o niečo väčší ako náš Mesiac, a teda o podobnom objekte by sme už museli vedieť," uviedla Heather Couperová, odborníčka na astronómiu.

O nedorozumienie sa teda podľa oficiálnej verzie mal postarať technický proces snímania, či však toto vysvetlenie bude stačiť aj ufológom, je otázne.

Merkúr - vesmírna loď

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu