Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Svet je posadnutý konšpiráciami: Toto sú tie najväčšie!

Mimozemšťanov z Roswellu mali pitvať
Mimozemšťanov z Roswellu mali pitvať

BRATISLAVA – Pád dvojičiek, smrť princeznej Diany či roswellské UFO; významné udalosti opradené tajomstvom vždy vyvolávali nielen záujem, ale aj hlad po informáciách. Ich nedostatok bol živnou pôdou pre vznik rôznych konšpiračných teórií, ktorým verejnosť častokrát uverila oveľa ochotnejšie ako oficiálnej verzii. Pozrite si zoznam piatich najväčších, ktoré stále nedajú ľuďom spávať.

1. 11. september 2011

Po zrútení veží Svetového obchodného centra (WTC) uverejnili celý rad oficiálnych správ, ale akonáhle nejaký dôkaz spochybnil jednu teóriu, ihneď sa ohnisko pozornosti presunulo k inej "nezodpovedanej" otázke. Veľa ľudí stále neverí tomu, že za útokmi stojí 19 členov militantnej skupiny Al-Káida, ktorí uniesli štyri komerčné lietadlá.. Vinu dávajú skôr americkej armáde na čele s vtedajším prezidentom Georgeom Bushom mladším. Stále sa preto napríklad pýtajú, prečo najmocnejšie vzdušné sily sveta nedokázali zastaviť žiadne z unesených lietadiel alebo prečo sa "dvojičky" zrútili tak rýchlo a symetricky.

11. september


2. Atentát na Johna F. Kennedyho

Atentát na obľúbeného amerického prezidenta spáchali v roku 1963 v texaskom Dallase. Kennedy bol smrteľne ranený strelou z pušky, keď v rámci kampane pred prezidentskými voľbami prechádzal ulicami. Prvotné vyšetrovanie viedlo k záveru, že atentát bol spáchaný Lee Harvey Oswaldom. Komisia navyše konštatovala, že vražda bola výsledkom "rozsiahleho sprisahania“ a existuje stále niekoľko podozrení. V pozadí atentátu mohol stáť napríklad kubánsky režim Fidela Castra, Sovietsky zväz, kubánska komunita na území USA, mafia a ďalší. Podozreniu sa nevyhli ani zložky americkej vlády ako FBI či CIA. Strelec Lee Harvey Oswald sa k ničomu nepriznal a bol zavraždený dva dni po prehliadke.

Atentát na Kennedyho

3. Roswellské UFO

Roswellský prípad, pri ktorom mal v júli 1947 havarovať v púšti Nového Mexika lietajúci tanier, je zdrojom rôznych mysterióznych odhalení. Väčšina ľudí sa stále domnieva, že trosky, ktoré sa na mieste našli, vôbec nepatria spadnutému meteorologickému balónu, ale naozaj pochádzajú z mimozemskej lode. Objavila sa však aj možnosť, že išlo o oficiálnymi kruhmi zamlčovanú haváriu testovaného vojenského lietadla americkej armády. V novej knihe Area 51 sa dokonca píše, že vznik konšpiračných teórií nespôsobilo žiadne UFO, ale ruský kozmický aparát s "podivnými pilotmi detskej veľkosti". Posádka vraj bola dielom nacistického lekára Josefa Mengeleho, ktorého si pre túto prácu najal Stalin, aby vyvolal v USA davovú hystériu.

UFO v Rosswelli

4. Pristátie na Mesiaci

Konšpiračná teória tvrdí, že kozmonauti projektu Apollo 11 nikdy nepristáli na Mesiaci. NASA a pravdepodobne aj iní klamali verejnosť prostredníctvom vykonštruovaných, zničených alebo sfalšovaných dôkazov a evidencie, vrátane fotografií, telemetrických pások, vysielaní a vzoriek z Mesiaca. Ich prechádzanie sa na mesačnom povrchu bolo vyrobené trikovou fotografiou a nikdy sa nedostali ďalej ako na polcestu k Mesiacu. Ako dôkazy majú slúžiť napríklad zvláštna chôdza Buzza Aldrina, čudný pohyb zapichnutej vlajky, nedostatok hviezd na oblohe či zle vrhané tiene.

Pristátie na Mesiaci

5. Ilumináti a Nový svetový poriadok

Tajomná organizácia s názvom Ilumináti vraj spriada intrigy za účelom vytvorenia jedinej svetovej vlády. Mnohé historické udalosti majú svedčiť o tom, že sa stali iba s jediným cieľom, vytvorením Nového svetového poriadku. Skupina na tento účel využíva svoje ohromné finančné bohatstvo, ovládanie mysle, strach a propagandu. Pyramída na americkom dolári sa považuje za známy symbol Iluminátov, rovnako aj maľby na denverskom medzinárodnom letisku. Ako základné organizácie Nového svetového poriadku sú uvedené napríklad Svetová banka, Medzinárodný menový fond, Európska únia, OSN a NATO. Ľudia, ktorí nebudú Iluminátom po vôli, majú byť odstránení.

Ilumináti

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu