Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fantastická správa: Vďaka zázračnému lieku sa dožijeme 150 rokov!

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Oproti minulosti sa priemerná dĺžka ľudského života podstatne zvýšila v dôsledku lepšej výživy a pokroku v medicíne. Vedci, ktorí na predĺžení života pracovali, však prišli s neuveriteľnou správou. Do 5 rokov by sa na trhu mohol objaviť zázračný liek, vďaka ktorému by sa človek mohol dožiť až 150 rokov.

"Myslím, že je reálna nádej, že môžeme predĺžiť ľudský život, u niektorých až o desiatky rokov," uviedol profesor Peter Smith z University of New South Wales. Zdôraznil, že cieľom je dosiahnutie takej kvality, aby bol človek vitálny až do svojej smrti a nemusel znášať utrpenie staroby.

"Prevratné tabletky, ktoré by sa mali objaviť do piatich rokov, budú telu pomáhať, aby sa samo regenerovalo a pomôžu nám tak žiť príjemne aj cez sto rokov," doplnil Smith s tým, že ľudia už nebudú musieť odísť do dôchodku v 65-tke a stráviť svoj čas vysedávaním doma. V podstate by si tak v tomto veku mohli pokojne začať budovať ďalšiu kariéru.

"Naše telá majú mimoriadnu schopnosť opravovať sa sami," doplnil David Sinclair z Harvardovej univerzity, ktorého spoločnosť skúma látku resveratrol obsiahnutú v červenom víne. "Myslím, že sme svedkami začiatku technológie, ktorá by nám jedného dňa mohla umožniť dožiť sa 150 rokov," doplnil.

Resveratrol má antioxidačné, protizápalové, antiinfekčné, protirakovinové a kardioprotektívne vlastnosti. Nová zmes by však podľa prebiehajúcich testov mala byť 1000-krát účinnejšia ako táto látka.

V závislosti na uhle pohľadu ide o skvelú a zároveň desivú správu pre ľudstvo. Nad ekonomickými a morálnymi dopadmi sa zatiaľ ešte nikto asi hlbšie nezamyslel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu