Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najnebezpečnejšou celebritou na internete je topmodelka!

Heidi Klum
Heidi Klum (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najnebezpečnejšou celebritou na internete je tento rok zrejme nemecká modelka Heidi Klumová. Okolo deväť percent všetkých odkazov s jej menom vedie na weby, ktoré sa snažia šíriť škodlivé programy alebo majú iné podvodné aktivity. Vyplýva to z rebríčka spoločnosti McAfee Most Dangerous Celebrities.

Bývalá modelka Victoria Secret sa v poslednej dobe objavila v niekoľkých reklamných spotoch. Podvodné stránky často sľubujú, že používateľ tu nájde jej videá, obrázky alebo šetriče obrazovky.

Americká herečka Cameron Diazová, ktorá bola najnebezpečnejšou celebritou v minulom roku, sa tento rok umiestnila na druhom mieste. Nasleduje britský moderátor Piers Morgan, ktorý je v tomto rebríčku najnebezpečnejším mužom.

"Tohtoročný rebríček ukazuje, že pri vyhľadávaní na webe hrozí najväčšie riziko podvodných stránok v prípade herečiek a modeliek, naopak najbezpečnejšie sú weby týkajúce sa športovcov a spevákov," uviedla hovorkyňa McAfee Alžbeta Hanibalová.

Internetoví podvodníci s obľubou využívajú mená celebrít, aby užívateľa prilákali na weby, ktoré šíria škodlivý softvér alebo sa snažia o iné podvody. V tomto roku si obľúbili napríklad techniky využívajúce zkrachovaných URL adries. Tieto odkazy sa šíria predovšetkým na sociálnych sieťach. Celkový podiel podvodných webov o celebritách oproti minulému roku mierne klesol.

Poradie celebrít:
1 Heidi Klum
2 Cameron Diaz
3 Piers Morgan
4 Jessica Biel
5 Katherine Heigl
6 Mila Kunis
7 Anna Paquin
8 Adriana Lima
9 Scarlett Johansson
10 Emma Stone, Brad Pitt a Rachel McAdams

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu