Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lovci hurikánov vleteli priamo do jeho oka!

Hurikán Earl Zobraziť galériu (7)
Hurikán Earl

MIAMI - Lovci hurikánov na juhovýchode Spojených Štátov pred pár dňami čelili ďalšej nebezpečnej výzve. Hurikán Earl, ktorý sa formuje nad Atlantickým oceánom, by mal v najbližších dňoch zasiahnuť východné pobrežie, čo muži posadnutí týmto prírodným javom využili na meranie a zber informácií.

Hurikán Earl, kvôli ktorému už evakuovali obyvateľov niektorých prímorských miest, by mal východné pobrežie USA zasiahnuť počas tohto víkendu.

Jeho intenzita údajne mierne zoslabla, napriek tomu však meteorológovia očakávajú víchrice s prívalovým dažďami a silným vlnobitím. V niektorých štátoch už dokonca vyhlásili stupeň ohrozenia.

Lovci hurikánov preto neváhali a okamžite sa vybrali na Panenské ostrovy v Karibskom mori, ktoré je súčasťou Atlantického oceánu. Tím tvorený meteorológmi a vedcami z NASA vletel so svojím lietadlom priamo do srdca hurikánu, kde sa im podarilo zozbierať potrebné údaje.

Podľa jedného z členov výpravy Scotta Brauna bola misia úspešná a získané informácie tak poslúžia na lepšie pochopenie vzniku hurikánov a najmä na včasné varovanie a evakuáciu ohrozených oblastí v budúcnosti.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu