Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Letuška pasažierom počas spánku kradla peňaženky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Letuška francúzskych aerolínií Air France využívala spánok cestujúcich v lietadle, najmä na dlhých trasách, na kradnutie ich peňazí, platobných kariet a šperkov. Informoval o tom dnes francúzsky denník Le Figaro.

Žene, ktorá mala starať o cestujúcich prvej triedy, padli za obeť desiatky pasažierov na linkách z Francúzska do Ázie, najmä do Tokia. Nepohrdla drahými hodinkami, šekovým knižkami ani platobnými kartami. Ako uviedla polícia, od začiatku tohto roka žena takto okrádala pasažierov v najmenej 142 lietadlách.

Vyšetrovanie zahájili tento rok v januári, keď bolo päť cestujúcich na trase Paríž-Tokio okradnutých celkom o 4000 eur v rôznych menách. Japonci boli podľa vyšetrovateľov pre ženu obľúbeným cieľom, pretože často cestujú s veľkým obnosom peňazí v hotovosti.

Skúsená letuška (47) sa ku krádežiam nakoniec priznala. Podľa svojich slov cestujúcich okrádala od vlaňajšieho marca, pretože mala veľké finančné problémy. Podľa polície jej príjem letušky rozhodne nestačil na život, aký viedla.

Vyšetrovatelia tiež zistili, že v banke v meste Rouen, kde žila, zastavila šperky s drahými kameňmi, prsteň od Cartiera či náramok vysadený diamantmi. Letuške hrozí vysoký trest odňatia slobody za lúpeže a pokusy o lúpeže, napísal denník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu