Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Opitý mladík viezol zrazeného dva kilometre na kapote!

NOVÉ STRAŠECÍ - Dvoch chodcov zrazil vo štvrtok večer na ceste medzi českými obcami Ruda a Nové Strašecí opitý mladík (20) bez vodičáku! Žena (36) zomrela na mieste nehody, muž (30) zostal zaklinený na kapote a mladík s ním ešte dva kilometre pokračoval v jazde. Stav zraneného je vážny. Informoval o tom dnes hovorca rakovníckej polície René Černý.

Mladík oboch chodcov, ktorí išli pri pravom okraji cesty prehliadol a čelne ich zrazil. Ženu náraz odhodil do priekopy a svojim zraneniam na mieste podľahla, muž zostal zaklinený v pravej časti čelného skla. Mladík s ním aj napriek tomu pokračoval v jazde až do Nového Strašecí. "Z miesta stretu sa vodič snažil evidentne ujsť, ale pri odbočovaní v Novém Strašecí nezvládol riadenie, zišiel z cesty a aj so zaklinenou osobou narazil do stromu," uviedol hovorca. Tam už mladíka zadržali policajti.

Zraneného muža s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice v Kladne. "Vodič sa o stav zranených vôbec nezaujímal a neposkytol žiadnu pomoc. Dychová skúška uňho odhalila 1,26 promile alkoholu," skonštatoval Černý. Ako dodal, mladíka pri jazde bez oprávnenia pristihli policajti už koncom februára, za čo je trestne stíhaný.

Mladík sa svojim konaním dopustil trestných činov ublíženia na zdraví s následkom smrti, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, riadenia motorového vozidla bez vodičáku a neposkytnutia pomoci. Za to mu hrozí väzenie na tri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu