Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Populárneho speváka zatkli: Za toto VIDEO na internete môže poriadne pykať, hrozí mu basa

(Zdroj: Instagram/angelasamwel)

DODOMA - Populárny tanzánsky spevák Diamond Platnumz bol zatknutý, pretože na internete zverejnil bozk s neznámou dievčinou. Podľa úradov tým porušil kultúrne normy, uviedla agentúra Reuters. Spevákovi hrozí pokuta najmenej päť miliónov tanzánskych šilingov (cca 1780 eur), alebo 12-mesačné väzenie, prípadne oboje.

Mladého blogera odsúdili na sedem rokov väzenia: Upozornil na ekologický problém

Po nástupe kresťanského prezidenta Johna Magufuliho na konci roka 2015 nadobudol v Tanzánii, kde tvoria vyše tretinu obyvateľov moslimovia, na sile konzervativizmus. Minulý týždeň vláda sprísnila pravidlá regulujúce obsah zverejnený na internete. Zaviedla blogerom licenčné poplatky a užívateľom hrozí trest za nenávistné komentáre či nemravný obsah.

Minulý mesiac úrady na podnet prezidenta zakázali 13 klipov miestnych umelcov, pri ktorých sa Magufuli sťažoval na obscénny obsah.

O zatknutí 28-ročného speváka informoval parlament minister informácií, športu a kultúry Harrison Mwakyembe. Uviedol, že kvôli zverejneniu podľa neho nemravného videa v aplikácii WhatsApp je stíhaná aj ďalšia 26-ročná speváčka, známa pod umeleckým menom Nandy. Mwakyembe uviedol, že úrady chcú vzniesť proti obom hudobníkom obvinenia.

"Vyzývam mládež, aby na internete nezverejňovala obscénny obsah. Vláda bude naďalej chrániť kultúru pre terajšie i budúce generácie," konštatoval Mwakyembe.

Aktivisti vládu obviňujú, že pri svojom ťažení proti užívateľom internetu obmedzuje slobodu prejavu a demokraciu. Medzinárodná organizácia Reportéri bez hraníc (RSF), ktorá obhajuje slobodu médií, minulý týždeň uviedla, že nové pravidlá regulujúce zverejňovaný obsah "zabijú tanzánsku blogosféru".

Viac o téme: BozkVäzenieSpevákPokuta TanzániaDiamond Platnumz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu