Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Policajti stáli v kolóne pred priecestím a zrazu stuhli od hrôzy: VIDEO šialenstva motorkárov

Motorkár len o chlp unikol smrti
Motorkár len o chlp unikol smrti (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

ČESKÉ BUDEJOVICE - Kuriózny prípad riešia českí policajti. Keď stáli v kolóne pred železničným priecestím, stali sa svedkami odvážneho manévra. Dvaja motorkári chceli prejsť cez zavreté rampy popred prichádzajúci vlak. Hrozivá situácia, našťastie, dopadla dobre, mohla mať však fatálne následky. Jeden z odvážlivcov skončil v rukách polície, po druhom muži zákona pátrajú.

Uplynulý pondelok krátko pred pol siedmou večer čakali policajti v kolóne pred železničným priecestím pri rybníku Štilec v Českých Budějoviciach. Na priecestí blikalo výstražné červené svetlo, vodiči čakali na prejazd vlakovej súpravy. Celú kolónu stojacich áut znenazdajky predbehli dvaja motorkári na terénnych strojoch bez registračných značiek. Policajti na toto porušenie zareagovali a so spusteným majákom vyšli z kolóny za motorkami. 

"Predpokladali, že obe motorky zastavia po predbiehaní kolóny tesne pred priecestím. To sa však nestalo, jeden z motorkárov pravdepodobne v snahe vyhnúť sa policajnej kontrole obišiel stĺp svetelného zabezpečovacieho zariadenia a ušiel cez pole," informoval hovorca českých policajtov Jiří Matzner a doplnil: "Jeho parťák motocykel pri manévri nezvládol a stretol sa s už prechádzajúcim vlakom." Súprava, našťastie, odhodila motorkára aj s vodičom späť na komunikáciu. Páchateľ to však stále nevzdal a snažil sa ujsť. Aj keď kládol odpor, nakoniec predsa skončil s putami na rukách.


Prečítajte si aj:

FOTO Nešťastie na ceste: Richard (†41) na motorke neubrzdil, náraz ho odhodil pod kolesá auta


Ako policajti následne zistili, motorka nie je registrovaná a zadržaný vodič (29) má pravdepodobne pre predchádzajúce delikty vyslovený zákaz riadenia. Českí policajti teraz pátrajú po druhom vodičovi, ktorému sa podarilo ujsť. 

Nehoda motorkára s vlakom

 

Viac o téme: NehodaMotorkárČeské Budejovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu