Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Invázia ukrajinskej armády na Krym, Rusi sa opäť zosmiešnili: Pravda o dôkaze na FOTO

Stan ukrajinských diverzantov? Výmysel! Zobraziť galériu (3)
Stan ukrajinských diverzantov? Výmysel!

BRATISLAVA - Ukrajinská invázia na Krym? Rusi tvrdili, že je to pravda. Dokonca ukázali dôkaz. Z toho sa však vykľul obyčajný výmysel. Ruská propaganda ho využila, aby zmiatla verejnosť o ukrajinskom útoku na Krym. Pozrite sa, čo na to použili.

Ruská spravodajská agentúra tvrdila, že v stane (dole na obrázku) strávili noc ukrajinskí diverzanti, ktorí chcú zaútočiť na Krym okupovaný Rusmi. Neuveriteľnú propagandu odhalil portál Censor.ua, ktorý ukázal, že stan na fotke je z fotobanky a nepatrí ukrajinským vojakom.

Interfax informuje o stane, v ktorom mali prespať ukrajinskí diverzanti
Zobraziť galériu (3)
Interfax informuje o stane, v ktorom mali prespať ukrajinskí diverzanti

Fotka stanu z fotobanky, ktorý Rusi využili
Zobraziť galériu (3)
Fotka stanu z fotobanky, ktorý Rusi využili

Moskva v stredu uviedla, že ukrajinské špeciálne sily sa pokúsili vtrhnúť na Krym a že pri dvoch prestrelkách "s diverznými a teroristickými silami" boli zabití dvaja ruskí vojaci a niekoľko ďalších bolo zranených. Incident prudko vyostril rusko-ukrajinské vzťahy. "Nie je to ešte casus belli (dôvod na vyhlásenie vojny), ale Rusko aktívne hromadí podobné historky pre casus belli," uviedol ukrajinský veľvyslanec pri Rade Európy Dmytro Kuleba.

Tajné služby hovorili o útoku na Krym

Ruská tajná služba FSB v stredu informovala, že na Kryme sa podarilo predísť teroristickým útokom, ktoré údajne pripravovala hlavná správa rozviedky ukrajinského ministerstva obrany. Cieľom útokov mala byť infraštruktúra na Krymskom polostrove. Podľa krymských bezpečnostných orgánov v súvislosti s tým bolo na Kryme zadržaných sedem podozrivých osôb.

Petro Porošenko
Zobraziť galériu (3)
Petro Porošenko  (Zdroj: SITA)

Porošenko nariadil pohotovosť

Kyjev tieto obvinenia rozhodne odmietol. V dôsledku eskalácie na Kryme ukrajinský prezident Petro Porošenko vo štvrtok nariadil uviesť jednotky ukrajinskej armády rozmiestnené pri hraniciach s Krymom a na kontaktnej línii v Donbase do stavu bojovej pohotovosti.

Viac o téme: StanPropagandaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu