Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Znásilnil a dobil na smrť predavačku: Na súde so sexuálnym maniakom prehrali videozáznam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Čítaním listinných dôkazov, prehrávaním kamerových záznamov a vykonaním vecných dôkazov dnes pokračuje na Okresnom súde Bratislava I hlavné pojednávanie s Norbertom M., ktorého prokurátor obžaloval z obzvlášť závažného zločinu vraždy 25–ročnej Andrey v bratislavskej Petržalke z mája minulého roka a v inom prípade aj zo znásilnenia a okradnutia vtedy 17–ročnej Martiny z októbra 2014.

Na súde dnes prehrávali kamerové záznamy, okrem iného aj z podniku, v ktorom sa obžalovaný a poškodená pred svojou smrťou zabávali. Dvojica tancovala na parkete spolu s ďalšími ľuďmi a popíjali pravdepodobne alkohol.

Na pojednávaní dnes súd oboznámil aj znalecký posudok z odboru elektrotechniky. Úlohou znalca bolo z predložených mobilných telefónov zaistiť SMS správy, fotografie a ďalšie súbory. Zavraždená Andrea a obžalovaný, ktorého mala v kontaktoch uloženého pod menom Noro debil, si spolu vymenili niekoľko správ SMS, v ktorých si okrem iného dohadovali stretnutie.

Z evidencie priestupkov a z odpisu registra trestov vyplynulo, že obžalovaný sa doteraz priestupku ani trestného činu nedopustil a taktiež nie je voči nemu vedené žiadne ďalšie trestné konanie.Súd dnes plánuje pristúpiť aj k záverečným rečiam.

Telo zavraždenej Andrey našli na kope zeminy v Petržalke 12. mája 2015. Podľa polície mala byť udieraná do hlavy a znalci zistili, že mala byť taktiež pohlavne zneužitá.Počas vyšetrovania tohto prípadu policajti zistili, že obžalovaný sa mal dopustiť aj znásilnenia vtedy 17–ročnej Martiny a obvinili ho aj z tohto trestného činu. Ku skutku znásilnenia obžalovaný odmietol vypovedať. V prípade vraždy Andrey tvrdí, že si na nič nepamätá. Za trestný čin vraždy z osobitného motívu hrozí Norbertovi M. 20 až 25 rokov väzenia, prípadne doživotie.

Viac o téme: AndreaZnásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu