Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Dav na námestí v Rusku skandoval hrozivé heslá: Naše tanky skončia v Prahe!

Nesmeli chýbať ani veľké transparenty. Zobraziť galériu (2)
Nesmeli chýbať ani veľké transparenty. (Zdroj: youtube/Грани.Ру)

MOSKVA - Deň ruského národa sa v utorok stal príležitosťou pre moskovských extrémistov vyjadriť verejne svoj názor na to, čo si myslia o svojej vlasti a jej vzťahu k svojim susedom a iným krajinám. Skupina nacionálnych boľševikov sa do ulíc hlavného mesta vybrala s transparentmi a megafónmi. Okrem iných si prizerajúci sa mohli vypočuť heslá ako: "Naše MiGy pristanú v Rige, naše tanky budú v Prahe". Neskôr boli informovaní o tom, že ruskými mestami sú aj Minsk, Instabul, Varšava či dokonca Berlín.

Ruská kamufláž v Sýrii: Kremeľ klame, podľa Izraela rozmiestnili strely, môžu byť jadrové

"Krym nám je málo!“ opakovali extrémisti po svojich vodcoch, ktorí heslá vykrikovali do megafónu a svoju rozpínavosť obohatili aj o ďalšie územia. „Kyjev - ruské mesto! Tallinn - ruské mesto! Minsk - ruské mesto! Vilnius - ruské mesto! Varšava - ruské mesto! Riga - ruské mesto! Berlín - ruské mesto! Istanbul - ruské mesto!...," nechali sa počuť nacionalisti, ktorí však nemali veľmi početné obecenstvo.

VIDEO Dav na námestí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/Грани.Ру)

Pochod Moskvou zaznamenal na video server grani.ru, na ktorom je vidno niekoľko desiatok extrémistov, ktorí si prišli uctiť 5. apríl - Deň ruského národa. Priaznivci nacionálne boľševickej ideológie ho nazývajú aj "sviatkom nášho víťazstva".

Portál lidovky.cz informoval, že podobné demonštrácie sa odohrali nielen v Moskve, ale aj v najmenej trinástich ďalších ruských mestách, napríklad v Petrohrade, Volgograde, Rostove nad Donom, Nižnom Novgorode či Kazani.

Viac o téme: Deň ruského národa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu