Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Orbán dal ministrom jasný príkaz: Máte rok na splnenie týchto úloh

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Ministri maďarskej vlády majú odteraz rok na to, aby splnili úlohy, ktoré dostali od premiéra Viktora Orbána. Obdobie 2017-2018 totiž už bude rokom príprav na parlamentné voľby, povedal dnes v Budapešti po konferencii o pôsobení vlády minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

Podľa agentúry MTI Lázár zdôraznil, že hlavnou líniou konferencie bolo vytvoriť podmienky pre posilnenie "občianskeho zriadenia" v Maďarsku.

Na neverejnej konferencii, ktorá sa konala v parlamente, boli prítomní ministri, štátni tajomníci a pozvaní šéfovia štátnych organizácií, ktorí analyzovali uplynulých päť rokov vlády bloku strán Fidesz-KDNP a hovorili o úlohách pre nadchádzajúce tri roky, napísal server Vs.hu.

Podľa spravodajského server Index.hu Orbán na podujatí vyjadril kritiku na adresu viacerých ministrov svojho kabinetu. "Premiér vyjadril nespokojnosť v prvom rade s výsledkami sľubovanej reformy verejnej správy," povedal nemenovaný účastník konferencie.

Reforma verejnej správy bola podľa Index.hu jedným z cieľov druhej Orbánovej vlády, ktorá prevzala moc v roku 2010, dodnes sa však aj napriek snahám nepodarilo znížiť byrokraciu na požadovanú úroveň.

Viac o téme: MaďarskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu