Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Maďarsko utečencov nechce: Nie sú schopní integrovať sa, Európa už nebude Európou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Európa čoskoro prestane byť Európou, ak bude pokračovať prílev migrantov zo vzdialených krajín. Vyhlásil to dnes v maďarskom štátnom rozhlase parlamentný poslanec menšej vládnej strany KDNP Péter Harrach, podľa ktorého cudzie kultúry nie sú schopné integrovať sa do Európy. Podotkol, že Európska únia je v tejto záležitosti "impotentná".

Poslanec KDNP dodal, že model multikultúrnej spoločnosti prepadol. "Nechápem ultraliberálnych zákonodarcov, ktorí sú zástancami bezhraničného prijímania imigrantov," zdôraznil Harrach. Konštatoval, že s pocitom zodpovednosti za európsku kultúru a maďarský ľud treba jednoznačne deklarovať, že je neprípustné, aby do Maďarska a Európy prichádzali masy. "Súčasne však je potrebné takisto dôrazne povedať, že ľuďom v núdzi musíme poskytnúť pomoc," dodal politik.

Podľa jeho slov sa medzi imigrantmi schováva aj množstvo zločincov a teroristov, ktorí ohrozujú životy ľudí a bezpečnosť. "Dlhodobým riešením by bolo poskytnúť pomoc k tomu, aby migranti zostali vo svojej vlasti," povedal Harrach, ktorý kritizoval vedenie EÚ za postoj k otázke utečencov a nazval ho "impotentným". "Situácia v otázke utečencov je vážna, vyžaduje rozhodné kroky, ktoré presadzuje aj Maďarsko. Dúfam, že pravidlá únie sa čoskoro zmenia," uzavrel Harrach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu