Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Severná Kórea sa chváli: Máme technológiu na jadrové zbrane!

Kim Čong-un Zobraziť galériu (2)
Kim Čong-un (Zdroj: TASR)

PCHJONGJANG - Komunistická Severná Kórea údajne disponuje technológiou, ktorá jej umožňuje vyrobiť jadrové hlavice pre rakety. Informovala o tom dnes severokórejská oficiálna tlačová agentúra KCNA. Túto správu zverejnila necelé dva týždne po tom, čo Pchjongjang oznámil, že úspešne odpálil balistickú strelu z ponorky. Fotografia, ktorá to údajne mala dokazovať, je ale podľa odborníkov počítačovo upravená.

"Už je to dávno, čo sme začali s miniaturizáciou a diverzifikáciou našich prostriedkov jadrového úderu," uviedla severokórejská Komisia národnej obrany vo vyhlásení, ktoré citovala KCNA. "Dosiahli sme fázu, kedy je zaistená najvyššia presnosť nielen u striel krátkeho a stredného doletu, ale tiež u rakiet dlhého doletu," dodala komisia, na čele ktorej stojí vodca krajiny Kim Čong-un.

KĽDR zatiaľ uskutočnila tri jadrové testy a disponuje jadrovými zbraňami. Väčšina odborníkov však pochybuje, že by Severná Kórea mala potrebnú technológiu, ktorá by jej umožnila vykonať jadrový úder s pomocou jadrovej hlavice umiestnenej na rakete ľubovoľného doletu.

Inkriminovaná fotografia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: si.wsj.net)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu