Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mexiko pozastavilo očkovanie detí v celej krajine: Zomreli dve deti, ďalších 29 je vo vážnom stave!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MEXIKO – Mexický verejný zdravotný systém pozastavil očkovanie detí v celej krajine a začal vyšetrovanie po tom, ako v chudobnej časti južného Mexika zomreli dve bábätká. Ďalších 29 dojčiat je vo vážnom stave po zaočkovaní vakcínami proti tuberkulóze, rotavírusom a hepatitíde B, ktoré zvyčajne podávajú deťom vo veku od narodenia do šiestich mesiacov.

Mexický inštitút pre sociálnu bezpečnosť oznámil, že v sobotu preventívne zastavili všetky očkovania v krajine, pretože príčinu negatívnej reakcie detí zatiaľ nepoznajú. Rímskokatolícky kňaz Marcelo Pérez agentúre AP povedal, že bábätka podľa vyjadrenia svojich rodín ochoreli počas niekoľkých hodín od očkovania. 

Negatívne reakcie sa objavili v piatok a deti ošetrujú v nemocnici v 40 tisícovom meste Simojovel vo zväzovom štáte Chiapas, kde podľa vládnych štatistík 93 percent ľudí žije v chudobe a 69 percent v extrémnej chudobe.

Nemocnica "nemá adekvátny personál ani vybavenie... Skutočným problémom sú strašné podmienky, ktoré tu máme. Keď prinesú bábätko s kŕčmi, zvyčajne zomrie." Federálna i štátna vláda v nedeľňajšom vyhlásení prisľúbili zabezpečiť čo možno najlepšiu zdravotnú starostlivosť o postihnuté bábätká a že zostanú v styku s rodičmi, ktorým odpovedia na všetky ich otázky. Kňaz povedal, že pomáha rodinám pozbierať všetky informácie, ktoré by mohli pomôcť úradom zistiť príčinu negatívnej reakcie na očkovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu