Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Sfanatizovaní rodičia spôsobili smrť svojmu bábätku (†1,5): Verili bludom na nete!

Rodičia 18-mesačnej Elizabeth E. Delozierovej Zobraziť galériu (4)
Rodičia 18-mesačnej Elizabeth E. Delozierovej

WYALUSING – Dievčatko nedostalo lekársku pomoc, pretože jeho rodičia mali odpor k modernej medicíne. Bolestivý zápal ucha sa rozhodli liečiť podomácky a keď už bolo neskoro, v panike batoľa priviezli do nemocnice. Prípad nezodpovedných rodičov v marci šokoval celú Ameriku a pár teraz čelí trestnému stíhaniu.

Len 18-mesačná Elizabeth E. Delozierová v marci zomrela, pretože jej rodičia odmietali chemické zázraky modernej medicíny a nechceli ju kŕmiť antibiotikami, keď ju začalo bolieť v uchu. Niekoľkotýždňový ušný zápal sa pokúšali liečiť homeopatikami a bylinkami, až chorobou vysilené dieťatko zomrelo, uvádza Doubtfulnews.com. Lekári v nemocnici, kam ho rodičia Ebed S. Delozier (29) a Christine E. Delozierová (34) napokon priviezli, už nedokázali dieťa bez známok života zachrániť.

Slovenská vedkyňa o nebezpečných vakcínach a imunite: Medzi ľuďmi sa šíria poplašné správy!

Rodina Delozierovcov
Zobraziť galériu (4)
Rodina Delozierovcov  (Zdroj: Facebook/Ebed S. Delozier, wnep.com)

Podľa pitevnej správy ušný zápal spôsobila pneumokovová meningitída a keby dievčatko liečili antibiotikami, mohlo žiť. Hrozné bolesti vyústili až do opuchu mozgu, spresňuje Scienceblogs.com. Ako neskôr potvrdila matka dievčatka, Elizabeth mala vysoké horúčky s občasným vracaním  a päť dní pred smrťou jej z ucha začala vytekať tekutina, pravdepodobne z prasknutého abscesu.          

Liečenie prírodnými prostriedkami zrejme viedlo k posilneniu imunity, doplnili vyšetrovatelia. V deň úmrtia uložil otec dcérku spať, ale zhruba o hodinu už bolo jej dýchanie prerušované a veľmi slabé, až prestalo dýchať a ochablo. „Pozeral som sa, ako umiera,“ povedal  Ebed S. Delozier. 

Otec dievčatka Ebed E. Delozier
Zobraziť galériu (4)
Otec dievčatka Ebed E. Delozier  (Zdroj: Facebook/Ebed S. Delozier, wnep.com)

Dievčatko lekára nikdy nevidelo

Ako ďalej uvádza súdna správa, rodičia boli prísnymi zástancami alternatívnej medicíny. Zdravotná sestra, ktorá s rodičmi komunikovala v nemocnici, vypovedala, že obaja jej dali jasne najavo svoj odmietavý postoj voči antibiotikám a modernej medicíne. Z neskorších rozhovorov s matkou vyplynulo, že Elizabeth sa narodila doma bez prítomnosti pôrodnej asistentky a jej dcérka lekára nikdy nevidela a takisto nebola zaočkovaná proti žiadnym chorobám. Polícii matka vysvetlila, že očkovanie môže smerovať k novorodeneckej úmrtnosti, autizmu a poruchám imunity.

Elizabeth E. Delozierová
Zobraziť galériu (4)
Elizabeth E. Delozierová  (Zdroj: Facebook/Ebed S. Delozier, wnep.com)

Christine E. Delozierová sa odmietla vyjadriť pred kamerou, ale priznala, že za dcérkou stále smúti a americkej lekárskej komunite nedôveruje. „Verím, že lekárska komunita je tretí, možno prvý hlavný zabijak v Spojených štátoch,“ uviedla so slzami v očiach. Rodičia sú teraz trestne stíhaní za neúmyselné zabitie dieťaťa a ohrozenie jeho zdravia. Po vznesení obvinenia boli prepustení na kauciu, uvádza Wnep.com, ale Ebed S. Delozier bol krátko potom pristihnutý pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu a momentálne sa nachádza vo väzbe v Bradford County až do ukončenia vypočúvania.

Viac o téme: BatoľaAlternatívna medicínaHomeopatikáElizabeth E. DelozierMiningitída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu