Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prvá bašta Islamského štátu v Európe: Bosniansku dedinu obsadili džihádisti!

(Zdroj: static.ba.n1info.com)

GORNJA MAOCA – Nočná mora Európanov sa stala skutočnosťou! Na severe Bosny a Hercegoviny v horskej dedinke Gornja Maoca sa verejne prezentujú svojou podporou Islamského štátu, a to vlajkami, ktoré vyvesili na svoje domy. Svedkami tejto radikálnej situácie sa stali reportéri, ktorí do dediny prišli kvôli výcvikovému táboru džihádistov.

Podľa tajných služieb až 150 obyvateľov Bosny a Hercegoviny odišlo bojovať do Iraku a Sýrie, aby bojovali v mene radikálnych islamistov. V septembri minulého roka polícia dokonca zatkla 16 ľudí, ktorých obvinila z financovania teroristických skupín. Samotná Gornja Maoca v roku 2010 hostila wahhabistov, ktorý si tam zriadili výcvikový tábor.

Podobne zlá situácia je aj susednom Srbsku a Albánsku, aj tam sa veľa ľudí otvorene hlási k podpore teroristických skupín ako sú Islamský štát či al-Kaida. Tieto akty podpory sa, samozrejme, stali témou číslo jedna pre rozhovory po celej Európe, a to najmä po udalostiach januárových udalostiach v Paríži. Podľa dostupných informácií však radikálni moslimovia sú v Bosne umiernenou menšinou. Avšak oficiálne islamské spoločenstvo sa stavia proti nim.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu