Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Putinovi hrozí v Austrálii zatknutie: Posiela tam vojnové loďstvo, Obama má výnimku!

Austrálsky premiér Tony Abbott a Vladimir Putin Zobraziť galériu (5)
Austrálsky premiér Tony Abbott a Vladimir Putin (Zdroj: SITA, Twitter)

BRISBANE – Vladimirovi Putinovi hrozí zatknutie! Austrálčania ho preto varujú, aby na summit najvyspelejších krajín sveta prišiel neozbrojený. Ihneď potom, čo vystúpi z lietadla, začnú platiť tamojšie zákony, ktoré nedovoľujú mať pri sebe zbraň. Barack Obama dostal výnimku, jeho štáb byť ozbrojený môže!

Tento víkend sa koná v austrálskom Brisbane stretnutie G20 – teda hospodársky najvyspelejších štátov. No nie všetci budú zrejme vítaní rovnako. Vladimir Putin by mal radšej odzbrojiť svoju delegáciu. O bezpečnosť sa u protinožcov bude starať už iba austrálska polícia.

„Budú pod patronátom zákonov tejto krajiny. Dali sme to jasne najavo,“ povedal policajný komisár Ian Stewart. Na otázku, či by policajti zatkli vladára Ruska, odpovedal vyhýbavo. „Urobíme všetko v súlade so zákonom o zbraniach Queenslandu“.

S austrálskym premiérom Tonym Abbottom
Zobraziť galériu (5)
S austrálskym premiérom Tonym Abbottom  (Zdroj: SITA)

V týchto dňoch kolujú po internete správy, že Putin vysiela do austrálskych vôd svoje vojnové lode, aby demonštroval svoju silu. No Austrálčania sa ho neboja. „Nemusia sem chodiť ozbrojení. Sme bezpečná krajina a nehrozí tu žiadne riziko, mali by rešpektovať naše zákony,“ nechal sa počuť pre austrálske noviny Courrier mail.

Výnimku pre držbu zbraní musia udeliť tamojšie úrady. Potom ju musí schváliť šerif Stewart. Výnimku už teraz dostali Spojené štáty, pretože s Barackom Obamom prídu stovky ochrankárov.

Putinovi hrozí v Austrálii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Putin by mal do Austrálie doraziť dnes večer a domáci sa ho chcú spýtať na zostrelenie lietadla MH17, kde prišlo o život 38 Austrálčanov. Predseda vlády Tony Abbott Žiadna od Putina ospravedlnenie, pretože to bola podľa neho „vražda“.

Putinovi hrozí v Austrálii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Práve preto chcú, aby sa im Putin ospravedlnil. Ten poslal do Korálového mora pri Papui Novej Guinei štyri vojnové lode. Podľa expertov na bezpečnostné situácie Putin iba napína svaly. „Jeho odkaz je jasný. Hovorí, že „mám globálnu moc a Rusko treba znova brať vážne ako svetovú mocnosť. Jeho správa nie je hrozba, ale politický odkaz,“ povedal Nigel West pre Newsweek.

Putinovi hrozí v Austrálii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu