Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prehovoril muž, ktorý videl spúšť po lietadle smrti ako prvý: Nové fakty, streľba z guľometu?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA, repro CBC.ca)

KYJEV - Bol medzi prvými, ktorí videli spúšť po zostrelenom malajzijskom boeingu nad Ukrajinou. Prechádzal sa medzi pozostatkami tiel a ich osobnými vecami. Videl to, čo mnohí po ňom už nemali šancu. Teraz prehovoril a prezradil nové fakty o celej tragédii.

Denník, v ktorom si rodina písala svoje výdavky na dovolenke, aby neprekročili limit. Vedecká literatúra jedného z odborníkov, ktorí smeroval na konferenciu o AIDS. Aj toto všetko patrilo obetiam nešťastného letu MH 17.

Kanadský pracovník Organizácie pre bezpečnosť a kooperáciu (OSCE) Michael Bociurkiw v Európe bol medzi prvými, ktorí dorazili na miesto zostreleného boeingu. Preto uvidel veľa vecí, ktoré nikto iný nemal možnosť zazrieť.

"Videli sme strašné veci. Jediné, čo nás hnalo dopredu, bolo, že všetko robíme kvôli rodinám pozostalých," povedal v rozhovore pre kanadskú televíziu.

Na lietadlo možno niekto strieľal z guľometu

Ako prvé Michael zamieril do kokpitu. Po dopade na zem bol celkom nepoškodený. Až po čase sa rozlomil na dve časti. Doslova strach naháňal pohľad na mŕtvoly posiate po širokom okolí ukrajinských polí. Telá spolu s kolegami začali zbierať a uskladňovať v špeciálnych mraziacich vlakoch, aby ich odborníci mohli preskúmať.

Pri prehľadávaní pozostatkov na nich pálilo slnko. O najstrašnejších veciach nebude nikomu rozprávať, sám bol z toho otrasený. Neskôr preskúmali okolie s rozlohou 35 kilometrov štvorcových.

Priznal aj veľmi zaujímavý fakt. Na niekoľkých kusoch lietadla našiel diery po nábojoch. "Vyzeralo to ako diery po streľbe z guľometu. Ako veľmi veľmi silná guľometná paľba, ktorú sme na ostatných častiach nezaznamenali," tvrdí v rozhovore.

Prehovoril muž, ktorý videl
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: repro CBC.ca, Twitter)

Povedal tiež, že nevidel žiadne známky po rakete, ktorá mala byť pre boeing osudová. Zároveň dodal, že stále sú na mieste experti, ktorí budú veci vedieť posúdiť odbornejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu