Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTODÔKAZ o zostrelenom boeingu: Muž prehovoril, ako separatisti prevážali raketu!

Dôkaz o raketovom systéme v rukách povstalcov. Zobraziť galériu (3)
Dôkaz o raketovom systéme v rukách povstalcov. (Zdroj: Daily Mail)

KYJEV - Lotyšská spravodajská stránka priniesla rozhovor s majiteľom nákladného vozidla Volvo, ktoré niekoľko hodín po zostrelení malajzijského lietadla nad Ukrajinou prevážalo raketu systému BUK. Muž nazvaný Vasilij tvrdí, že jeho vozidlo je jediný biely kamión značky Volvo v Doneckej oblasti a podľa jeho slov, separatisti ho donútili vydať im ho deväť dní pred zostrelením boeingu.

Pravosť informácie potvrdzuje práve Vasilij, ktorý sa začal obávať o svoj život: „Západným spravodajským službám sa podarilo vysledovať pôvod a pohyb vozidla.“ Vasilij by totiž mohol identifikovať povstalcov, ktorí mu Volvo zobrali a sú pravdepodobne zodpovední za zostrelenie lietadla s 298 ľuďmi na palube.

Tlačová agentúra uvádza, že jeho svedectvo je kľúčové: „Svedectvo tejto osoby je mimoriadne dôležité. Už je jasné, že protilietadlový systém, ktorý zostrelil lietadlo civilistov, bol v rukách teroristov podporujúcich Kremeľ.“

Fotografia, na ktorej vidno kamión s raketovým systémom BUK na korbe, vznikla ešte 8. júla. Je si istý, že išlo o jeho kamión, lebo má jedinečnú kabínu vodiča. Garáž, z ktorej kamión separatisti odviezli, údajne „patrí“ povstalcom, Vasilij a ostatní zamestnanci musia pre nich pracovať. Odmietol vyzradiť, kde sa garáž nachádza.

Dôkaz o raketovom systéme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Rasmussen tvrdí, že NATO má dôkazy o zostrelení lietadla

Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen podporil túto teóriu, keď uviedol, že má dôkazy poukazujúce na zodpovednosť proruských povstalcov na východe Ukrajiny za zostrelenie lietadla spoločnosti Malaysia Airlines. Uviedli to francúzske noviny Midi libre vo svojom nedeľňajšom vydaní.

"Je to ľudská tragédia. Ale okrem toho je to aj vojnový zločin. Máme veľa informácií, ktoré naznačujú, že vinníkmi sú separatisti podporovaní Rusmi. Som za nezávislé medzinárodné vyšetrovanie, ktoré vysvetlí celý skutkový stav," uviedol Rasmussen pre francúzske médiá.

FOTODÔKAZ o zostrelenom boeingu:
Zobraziť galériu (3)

Podľa jedného z hovorcov Severoatlantickej aliancie vyjadrenie generálneho tajomníka sa opiera o informácie tajných služieb. NATO už pred niekoľkými dňami upozornilo, že na vyšetrovaní okolností tragického konca letu MH17 sa nebude podieľať. Ruská strana však obvinila Rasmussena, že na tím vyšetrovateľov havárie Boeingu 777 na východnej Ukrajine vyvíja tlak.

"Bez toho, aby počkal na dokončenie vyšetrovania týkajúceho sa letu MH17, generálny tajomník NATO sa rozhodol vyvíjať tlak na vyšetrovanie," uviedla v nedeľu popoludní Stála misia Ruska pri NATO na svojom konte na Twitteri.     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu