Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Politika obviňujú zo špionáže pre Rusov: Údajne majú dôkazy

Béla Kovács
Béla Kovács (Zdroj: FB)

BUDAPEŠŤ - Maďarská prokuratúra požiadala Európsky parlament o zbavenie imunity poslanca za krajne pravicové hnutie Jobbik Bélu Kovácsa. Dôvodom sú podozrenia, že pracuje ako ruský špión. O kauze vo štvrtok informoval maďarský denník Magyar Nemzet.

Prokuratúra má údajne dôkazy o tom, že Kovács vykonával špionáž v európskych inštitúciách v prospech Moskvy. Europoslanec ale všetky obvinenia rázne odmieta.

"Nikdy som nebol členom maďarskej ani žiadnej inej zahraničnej tajnej služby. Nikdy som pre nich nepracoval a nikdy ma ani nekontaktovali," povedal Kovács na tlačovej konferencii v Budapešti. Podľa Magyar Nemzet si politika začali maďarské spravodajské služby všímať po tom, ako absolvoval viacero schôdzok "konšpiračného charakteru" s ruskými diplomatmi. 

Kovács bol nedávno členom delegácie europoslancov, ktorá dohliadala na priebeh referenda na Kryme o vyhlásení nezávislosti od Ukrajiny. Člen Jobbiku pritom sporné všeľudové hlasovanie v rozpore s väčšinovým názorom Západu označil za legitímne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu