Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pol Prahy bolo v ohrození: Policajti prenasledovali divoké prasa!

V Prahe prenasledovali cez pol mesta divoké prasa
V Prahe prenasledovali cez pol mesta divoké prasa (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Pražské ulice zažili v nedeľu dopoludnia netradičnú naháňačku. Strážnici prenasledovali cez pol metropoly divoké prasa, ktoré preplávalo Vltavu, rozbilo vyklad päťhviezdičkového hotela, ohrozovalo chodcov a zranilo jedného z mestských policajtov. Po dvoch hodinách behu a troch uspávacích injekciách sa podarilo zviera upokojiť a odchytiť.

Informovala o tom Milena Bližňáková z pražskej mestskej polície. V nedeľu o 9:15 prijala tiesňová linka volanie o tom, že z ostrova Štvanice pláva cez Vltavu divoké prasa smerom ku karlínskému brehu. Ešte predtým, kým hliadka dorazila na miesto, ozvala sa ochranka z hotela Hilton. Hlásila, že tam zviera rozbilo vyklad a bežalo na Tešnov, kde sa ale divoká cesta metropolou neskončila. Prasa sa totiž vydalo ulicou Na Poříčí. Odtiaľ sa potom vydalo na Žižkov a cez Vršovice až do Strašnice.

"V Prahe 10 sa odohral veľký boj o zdravie okoloidúcich, strážnikov i prasaťa. Keď totiž strážnici z Prahy 10 prasa uvideli, práve sa rozbehlo proti žene s kočíkom. Vďaka duchaprítomnosti jedného zo strážnikov, ktorý zahradil prasaťu motocyklom cestu k žene, sa jej ani dieťaťu nič nestalo, "opísala Bližňáková. Podľa nej sa na niekoľkokilometrovej trase vystriedali príslušníci mestskej polície z Prahy 2, 3 a 10. Prípad si totiž postupne odovzdávali, keď sa zviera ocitlo na ich území.

Prasa sa dostalo až na Strašnickú ulicu U Nových víl, kde vbehlo na záhradu jedného z domov. Tam pracovali robotníci, ktorí sa pred sviňou vyšplhali na lešenie. "Jeden zo strážnikov ale také šťastie nemal a prasa ho trikrát napadlo. Potom ale urobilo chybu a nechalo sa napadnutým strážnikom otočiť hlavou od neho. Strážnik ho tak mohol zaľahnúť," uviedla Bližňáková.

Na zviera sa vrhli aj ďalší strážnici a policajti. Aj oni ho zaľahli a potom znehybnili pletivom z neďalekej zábrany. Odchytová služba musela k upokojeniu štvornohého bežca použiť tri uspávacie injekcie. Potom prasa prevzali pracovníci Lesov hlavného mesta Prahy. Zranený strážnik vyhľadal lekára.

Podľa Bližňákovej síce lesná zver do veľkomesta čas od času zablúdi, nestáva sa však tak často, aby strážnici prenasledovali divokého kanca. Skôr chytajú srncov či bažantov. Nedávno pri povodniach zachraňovali srnku. Niektorým zvieratám mestský ruch nevadí. Stádočko muflónov je možné stretnúť pri krčskej nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu