Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Otrasné FOTO: Obete koncentráku ako reklama na zázračné chudnutie!

(Zdroj: rt.com)

TALLINN - Fotografiu na kosť vychudnutých väzňov koncentračného tábora z druhej svetovej vojny s nápisom "Čarovné tabletky na chudnutie od Dr Mengeleho" publikovali estónski novinári na serveri Eesti Ekspress. Estónska židovská obec protestovala a fotografiu s popisom označila za hlúpy vtip.

Fotografie väzňov z nacistického koncentračného tábora Buchenwald so zmienkou o "čarovnom chudnutí" podľa Mengeleho - lekára, ktorý na väzňoch vykonával neľudské pokusy - vyvolali protesty aj na tallinnskej radnici. Zástupca starostu Michail Kylvart pripomenul Mengeleho zločiny a nad akýmikoľvek žartmi znesväcujúcimi pamiatku umučených vyjadril pohoršenie.

Podobný škandál nedávno vyvolala estónska firma GasTerm, ktorá inzerovala svoje služby pod fotografiou dobre známej vstupnej brány do koncentračného tábora v Osvienčime s nápisom Arbeit macht frei (Práca oslobodzuje). Slogan znel "Plynové kúrenie - flexibilné, pohodlné a efektívne" a mal bezpochyby pripomínať obete plynových komôr v nacistických koncentračných táboroch. Firma s ospravedlnením reklamu zo svojich stránok odstránila.

Predstaviteľka estónskej židovskej obce Alla Jakobsonová označila sériu nejapných vtipov za "víťazný pochod amorálnosti".

"Cynické vtipy o holokauste, ktoré reprezentuje obrázok s väznenými v koncentračnom tábore, nielenže sú nevkusné, ale tiež svedčia o tom, že sa v našej spoločnosti objavili veľké problémy," povedala Jakobsonová. Poukázala aj na fakt, že posledný "prípad s plynom" estónska verejnosť výrazne neodsúdila a pre novinárov z Eesti Ekspress sa zrejme stal inšpiráciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu