Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragický osud dôchodkyne: Súdy kvôli liečbe marihuanou, obesila sa!

Mária malé dlhé roky opletačky so súdmi
Mária malé dlhé roky opletačky so súdmi (Zdroj: denik.cz)

ROŽĎALOVICE - Mária Brodská (63) z českých Rožďalovíc, ktorá opakovane stála pred súdom kvôli pestovaniu marihuany na zdravotné účely, sa pred niekoľkými dňami rozhodla vyriešiť svoje problémy nadobro. Vzala si život, informoval Nymburský deník.

Brodská na svojej záhrade pestovala niekoľko rastlín konope. Z nich potom na základe odborných kníh vyrábala oleje a masti, ktoré jej pomáhali so škaredými ranami na nohách. Podľa jej slov jej liečba zachránila nohy pred amputáciou. Sudcovi v roku 2007 predložila aj potvrdenie od ošetrujúceho lekára, že sa po užití príslušných mastí cíti lepšie.

Zneužitie konope iným spôsobom dôchodkyňa rezolútne po celé roky odmietala. "Nemám rada fajčenie marihuany, neznášam to. Sama by som to nikdy nefajčila," povedala 
 na súde s tým, že konope nikomu inému neposkytla.

Štátny zástupca navrhol podmienečný trest pri spodnej hranici sadzby. Sudca však návrh rázne zmietol zo stola 
a oslobodil Brodskú spod obžaloby. Rovnako ako pred niekoľkými rokmi Najvyšší súd ČR, kam až sa prvýkrát prípad pani Brodskej dostal.

"Argumenty prokurátora neobstoja. Neexistuje dôkaz, že by pani Brodská používala marihuanu inak, než popisuje. Čudujem sa polícii a prokuratúre, že plytvá silami na takéto veci. Konanie pani Brodskej nie je a nemôže byť trestným činom," povedal sudca pri zdôvodnení oslobodzujúceho rozsudku.

Prípad však ani týmto verdiktom neskončil. Prokurátor sa proti nemu na mieste odvolal. Kauzu teda dostal na stôl krajský súd, ktorý podľa informácií zo začiatku tohto roka chcel znovu prípad otvoriť, a to aj napriek tomu, že Brodskú trikrát za posledných päť rokov zbavili obvinenia z držania a užívania omamných látok.

Séria nezmyselných predvolaní by tak pokračovala ďalej a vec by sa znovu dostala na Najvyšší súd ČR, ktorý by zrejme opäť dospel k rovnakému záveru.

Podľa policajtov našiel Brodskú obesenú minulý piatok jej syn, ktorý sa ju márne pokúšal oživovať. Privolaná lekárka už iba skonštatovala smrť a bola nariadená zdravotná pitva. V liste na rozlúčku sa podľa informácií Nymburského deníka o situácii okolo svojho trestného stíhania žena nezmienila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu