Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hororový návrh lekárky: Nechcené deti po narodení zabíjajme!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto (Zdroj: alamy)

OXFORD - Doktorka Francesca Minerva z Oxford University, ktorá sa zaoberá lekársku etikou, prišla so šialeným návrhom. Lekári by podľa nej mali mať právo zabíjať deti, ktoré sa narodia postihnuté alebo nechcené!

Kontroverzná lekárka argumentuje, že novorodenec nie je skutočný človek a že jeho zabitie v prvých dňoch života sa prakticky rovná potratu. Uviedla tiež, že by sa matky mohli rozhodnúť nechať svoje dieťa zabiť, ak si ho nemôžu dovoliť z finančných dôvodov.

Minerva a jej kolega bioetiky Alberto Giubilini z univerzity v Miláne svoju odbornú stať zverejnili v prestížnom časopise British Medical Journal a vyvolali ním obrovskú búrku nevôle a znechutenia.

Argumentujú totiž, že na "potrat po narodení" by sa mali aplikovať rovnaké pravidlá, aké platia pre interrupcie. Novorodenec je totiž podľa nich človek len formálne, pretože vraj ešte nemá ciele, nádeje a sny, a preto nemá morálne právo na život.

Naopak rodičia, súrodenci a spoločnosť vo všeobecnosti ciele majú, príchod dieťaťa by mohol zmeniť celú ich životnú situáciu a mali by byť teda ich záujmy uprednostnené.

Ich šokujúci článok s názvom "Potrat po narodení: Prečo by to dieťa malo žiť?" za všetkých kolegov odsúdil predseda britskej lekárskej komory Trevor Stammers ako hororový a úplne v rozpore s lekárskou etikou.

Francesca Minerva

Hororový návrh lekárky: Nechcené
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu