Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivé video: Vystrašení ľudia spanikárili počas zemetrasenia!

Ľudia sa tlačia na schodoch
Ľudia sa tlačia na schodoch (Zdroj: nbc)

WASHINGTON/BRATISLAVA - Čo by ste urobili, keby zrazu prišlo zemetrasenie a vy by ste sa nachádzali práve v 150 metrov vysokej a úzkej budove? Asi by vám neostávalo nič iné iba utekať, tak ako navštevníkom Washingtonovho pamätníka. Zachovať si chladnú hlavu a nespanikáriť je veľmi ťažké.

Video zverejnené v pondelok ukazuje vystrašených turistov, ktorých zastihlo 23. augusta zemetrasenie na vrchole pamätníka. Tri bezpečnostné kamery poskytujú zábery z výšky približne 150 metrov nad zemou, kedy sa otriasol aj samotný vrchol stavby. Rodiny v panike chytali svoje deti a utekali s nimi dole. Schodište bolo jedinou únikovou cestou.

Augustové zemetrasenie, ktoré otriaslo územím siahajúcim od Rhode Island na severovýchode USA až po Severnú Karolínu, podľa aktuálnych údajov dosiahlo magnitúdu 5,8. Otrasy prekvapili obyvateľov seizmicky pokojnej oblasti, pričom rozkývali výškové budovy vo Washingtone ako aj vo vyše 300 kilometrov vzdialenom New Yorku.

Podľa hovorcu washingtonského hasičského zboru Peta Piringera sa v centre Washingtonu pohybovali tisíce ľudí, ktorí museli opustiť verejné budovy. Okrem všetkých pamätníkov a monumentov po zemetrasení evakuovali aj Biely dom, Kapitol a Pentagón.

Washingtonov pamätník a jeho okolie uzavreli. Merania preukázali čiastočné poškodenie obelisku v hlavnom meste. Na objavené trhliny sa tak budú musieť pozrieť odborníci a až po ich odobrení môže byť pamätník opätovne sprístupnený pre verejnosť, píše portál britskej spravodajskej stanice BBC.

Panika pri zemetrasení

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu