Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záhadný chlapec prežil 5 rokov v lese, otca pochoval do jamy!

Podobizeň Raya
Podobizeň Raya (Zdroj: Daily Mail)

BERLÍN - Záhadný "lesný mladík" Ray, po ktorého totožnosti pátra berlínska polícia, mohol prebývať aj v Česku. Píše to nemecký denník Bild a britský Daily Mail, podľa ktorých je ČR jedným z miest, kde mohol pochovať svojho otca, s ktorým údajne žil päť rokov v lesoch. Po jeho smrti sa asi sedemnásťročný anglicky hovoriaci chlapec vydal na sever, až došiel do nemeckej metropoly. Do pátrania sa podľa denníkov zapojili aj české úrady.

Tajomný príbeh sa začal odvíjať na začiatku septembra, keď na berlínsku radnicu prišiel zmätený mladík so stanom, batohom a spacím vakom. Pamätal si len svoje meno, žiadne doklady ale pri sebe nemal. Polícii vykreslil, že pred piatimi rokmi údajne pri autonehode zahynula jeho matka a od tej doby prežíval s otcom v prírode. Keď ten pred 14 dňami zomrel na následky pádu, Ray ho pochoval do jamy niekde v lese a vyrazil na sever, ako mu predtým otec poradil.

Berlínska polícia predpokladá, že chlapec je zrejme cudzinec, pretože hovorí anglicky a nemecky hovorí len lámane. Oslovila preto Interpol a tiež britský konzulát v Berlíne so žiadosťou o pomoc.

Pátranie sa teraz podľa Bildu zameriava na objavenie tela Rayova otca, ktoré by mohlo pomôcť veľa neznámeho ozrejmiť. Z jeho výpovede, ako dlho šiel, vyšetrovatelia usudzujú, že by mohlo ležať niekde na saskej strane Krušných hôr, v Bavorskom lese alebo v Česku.

"Kontaktovali sme Interpol a tiež českú políciu, aby sme zistili, či by les na juh od mesta nemohol byť niekde na českom území," povedal Daily Mail hovorca berlínskej polície. "Nebol by problém prejsť hranice, a hoci tvrdí, že šiel na sever dva týždne, domnievame sa, že je to len približný údaj," dodal.

"Mohlo to byť menej, čo by zodpovedalo oblasti Krušnohorského národného parku. Ak by to bolo dlhšie, mohol by to byť bavorský národný park, ktorý zasahuje až do Českej republiky," cituje Daily Mail ďalej policajného hovorcu.

Nemecká polícia podľa neho oslovila českých, ale aj rakúskych kolegov s otázkou, či mladíka alebo jeho otca v minulosti nezadržali za potulky. Predpokladá totiž, že počas toľkých rokov mimo civilizáciu mohli niekoľkokrát prekročiť hranicu jedného z európskych štátov. Zaujímalo ju tiež, či polícia v susedných krajinách nenašla za posledný rok neznáme telo pochované v lese.

Podľa už skôr zverejnených informácií je chlapec v dobrom zdravotnom stave a v súčasnosti sa nachádza v jednom z berlínskych zariadení starostlivosti o mládež. Tamojšie úrady mu kvôli neplnoletosti zaisťujú opatrovníka a zatiaľ vraj nemajú dôvod sa domnievať, že si všetko vymyslel. "Doteraz nič nehovorí proti jeho príbehu," uviedol policajný hovorca podľa Bildu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu