Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhada z lesa: Chlapec prežil roky stanovaním, nič si nepamätá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

BERLÍN - Berlínska polícia pátra po identite mladíka, ktorý sa objavil na jednej z jej staníc so stanom a spacákom a tvrdil, že žil s otcom päť rokov v lese. Okrem toho, že sa volá Ray, si vraj nič iné nepamätá a žiadne doklady u seba nemá. Berlínski policajti teraz dúfajú, že im pomôže Interpol.

"Veľa nasvedčuje tomu, že nepochádza z Nemecka," uviedla dnes polícia, podľa ktorej zhruba 17-ročný chlapec hovorí anglicky a lámanou nemčinou.

Podľa denníka Bild prišiel na policajnú stanicu 5. septembra a vypovedal, že s otcom prežívali v lesoch, kde spali pod stanom alebo v chatrčiach. Pred dvoma týždňami vraj našiel otca mŕtveho, tak ho pochoval do jamy a zakryl kameňmi. Kde to bolo, údajne tiež nevie.

"Jeho otec mu vraj poradil, že ak bude mať kompas, má bežať na sever," povedal jeden z vyšetrovateľov Bildu, podľa ktorého sa tak mladík dostal do Berlína. Jeho matka údajne zomrela pred piatimi rokmi pri autonehode, ako mu rozprával otec. Ray si vraj ani na túto udalosť nespomína.

"Snáď bolo po ňom niekde vyhlásené pátranie," dúfa berlínska polícia, podľa ktorej je chlapec inak v dobrom zdravotnom stave a ubytovaný bol v zariadení pre mládež. Keďže ešte asi nie je plnoletý, hľadajú mu nemecké úrady opatrovníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu