Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chyžná, ktorá obvinila Straussa-Kahna, povedala médiám svoju verziu

Nafissatou Diallová a reportérka Robin Robertsová Zobraziť galériu (2)
Nafissatou Diallová a reportérka Robin Robertsová

NEW YORK – Chyžná (32), ktorá obvinila bývalého šéfa MMF Dominiqua Straussa-Kahna (62) z pokusu o znásilnenie, prvýkrát poskytla rozhovory médiám. Magazínu Newsweek a televíziu ABC News v nich opísala svoju verziu udalostí, ku ktorým došlo 14. mája v newyorskom hoteli Sofitel.

Nafissatou Diallová americkému magazínu povedala, že ju Strauss-Kahn napadol, keď vstúpila do jeho izby, aby ju upratala. Francúz jej vraj povedal, že je krásna a zaútočil na ňu, aj keď sa bránila. Pripadal jej vraj "šialený".

"Chcem spravodlivosť. Chcem, aby šiel do väzenia. Chcem, aby vedel, že sú miesta, kde nemôžete využiť svojich peňazí, kde nemôžete využiť svojej moci, aby ste urobili niečo také," povedala žena pôvodom z Guiney televíziu ABC News v interview , ktorého úplnú verziu televízia odvysiela dnes ráno.

Právnici Straussa-Kahna, ktorý od začiatku vinu popiera, rozhovory chyžnej označili za "nepekný cirkus", ktorého cieľom je ovplyvniť verejnú mienku.

Vyšetrovatelia pôvodne dôkazy v kauze považovali za presvedčivé a výpoveď chyžnej označovali za vierohodnú. Na začiatku júla sa však ukázalo, že Diallová v niektorých bodoch pod prísahou klamala. Podľa správ médií sa lži dopustila aj skôr voči americkým imigračným a daňovým úradom.

Kvôli spochybneniu vierohodnosti údajnej obete sa špekulovalo o možnom zrušení obvinenia proti Strauss-Kahnovi a ukončení vyšetrovania. To sa ale zatiaľ nestalo a ďalšie súdne pojednávanie v kauze je naplánované na 1. augusta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu