Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poľský kamionista o tragickej zrážke: Slovák spal a rútil sa na nás!

Poľský vodič Zobraziť galériu (4)
Poľský vodič

RAJKA - Nechýbalo veľa a k tragickej smrti dvoch vodičov v Maďarsku nemuselo dôjsť. Podľa očitých svedkov totiž slovenskému kamionistovi avizovalo pred samotnou haváriou problémy viacero motoristov. Už pred miestom nehody mal niekoľko kolíznych situácií.

Poľský vodič, s ktorým mal pred tragickou zrážkou kolíziu dokonca tvrdí, že zaspával za volantom. Po kolízii, pri ktorej narazil do spätného zrkadla a ľavej strany poľského kamiónu, sa zrazil s českým autobusom plným dôchodcov. Následky boli tragické:  dvaja vodiči mŕtvi, jeden ťažko zranený.  

Slovenský kamionista mal mať problémy už od hraníc, ktoré sú asi 10 kilometrov od smrteľnej nehody.  Vodič Martin Kudla povedal pre český portál idnes.cz, že išiel niekoľko kilometrov za slovenským šoférom. "Nehodu podľa neho takmer spôsobil už pri vjazde do Maďarska, keď vyletel do protismeru. Protiidúce kamióny sa mu však stačili na širokej ceste vyhnúť." Okrem tohto incidentu mal mať problémy ešte dva trikrát. Kudla tvrdí, že na neho blikal, ale druhý vodič mu odblikal späť, že je všetko v poriadku.


Rajka_ilustraky

Kamión zhorel do tla

Na mieste nehody ešte doobeda museli hasiči využiť ťažkú techniku na odstraňovanie zhoreného kamiónu a zvyškov autobusu. Na ceste boli rozsypané tisícky konzerv zo slovenského a zemiaky z poľského kamiónu. Ten mal šťastie v nešťastí, pretože práve do jeho boku najskôr vrazilo protiidúce nákladné auto. Iba pár metrov ho uchránilo od čelného nárazu. Vzápätí sa zrazil s českým autobusom, v ktorom zahynul náhradný vodič. Havarovaný autobus patrí spoločnosti ČSAD Autobusy České Budejovice. Turistov viezol z termálnych kúpeľov z maďarského Hajdúszoboszló.

Poliak mal šťastie

Poľský kamionista má v príčinách nehody jasno. „Videli sme, ako zaspal za volantom,“ prezradil nám otrasený vodič, ktorý čakal ešte aj po 12 hodinách na mieste. „Išiel v smere od Rajky na Budapešť. Uhli sme doprava, videli sme, že zaspáva a ide na nás. Trafil spätné zrkadlo a bok a potom sa zrazil s autobusom,“ dodal muž, ktorý si zapaľoval jednu cigaretu od druhej.

Rajka_rozhovor

Čo sa dialo v noci

Na mieste nehody zasahovalo 25 sanitiek. Zranených českých turistov previezli do nemocníc v Györi, Tatabányi a Mosonmagyaróvári.  Jedného z nich, ktorý je v kritickom stave, museli operovať. Podľa cestujúcich okolo polnoci pozerali televízor, odrazu začuli prudké brzdenie a šmyk a pocítili silný náraz. Väčšina z nich vyletela zo sedadiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu