Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri zrážke slovenského kamióna v Maďarsku 2 mŕtvi, 51 zranených!

Zrážka kamióna s autobusom bola zničujúca Zobraziť galériu (3)
Zrážka kamióna s autobusom bola zničujúca

BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ – Tragická nehoda sa odohrala v nedeľu krátko pred polnocou na ceste M15, neďaleko Rajky. Slovenský kamión sa čelne zrazil s českým autobusom a obe vozidlá začali horieť. Nehodu neprežil kamionista aj jeden z českých šoférov. Desať ľudí sa ťažko zranilo, stav jedného z nich je kritický.

K nehode došlo po kolízii slovenského a poľského kamióna, ktoré išli od našich hraníc. Kamión so slovenskou EČV sa po nej dostal do protismeru, kde sa čelne zrazil s autobusom. Cestovalo v ňom 50 českých seniorov, ktorí sa vracali z termálnych kúpeľov v meste Hajdúszoboszló. Boli medzi nimi aj telesne postihnutí.

Ľahšie zranenia utrpelo až 41 ľudí, uviedla tlačová agentúra MTI. Hovorkyňa župnej polície Tünde Kocsisová uviedla, že ich previezli do nemocníc v Györi, Tatabányi a Mosonmagyaróvári.

Ako uviedol riaditeľ spoločnosti ČSAD Autobusy České Budějovice Vladimír Homola, ich cestujúcim veľmi pomohol iný slovenský kamionista, ktorý išiel okolo. "Ľudia by chceli vodičovi poďakovať. Zastavil, porozbíjal okná a vynášal ľudí von. Autobus totiž začal horieť."

Rýchlostnú cestu M15 polícia úplne uzatvorila a začala vyšetrovanie prípadu "spôsobenia hromadne dopravnej nehody s následkom úmrtia z nedbanlivosti". Na M15 bola dnes po 10:30 niekoľkokilometrová kolóna. Vodičom odporúčame obísť úsek cez Rajku, po ceste M1.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu