Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Homosexuálni kresťania žiadajú pápeža, aby odsúdil homofóbiu

Bedeikt XVI.
Bedeikt XVI.

RÍM - Homosexuáli kresťanského vierovyznania v piatok napísali pápežovi Benediktovi XVI. otvorený list, v ktorom žiadajú Vatikán, aby sa postavil na obranu ľudí prenasledovaných pre ich sexuálnu orientáciu.

Urobili tak pri príležitosti prebiehajúceho festivalu EuroPride v Ríme, kde by sa malo v sobotu zhromaždiť niekoľko stotisíc príslušníkov alebo podporovateľov sexuálnych menšín.

"Žiadame Vašu Svätosť, aby odsúdila násilie proti lesbám, gejom, bisexuálom a transsexuálom a pričinila sa o to, aby bolo trestné stíhanie za sexuálne vzťahy medzi ľuďmi rovnakého pohlavia zrušené na celom svete", uvádza vo svojom liste organizácia Európske fórum lesbických, gejských, bisexuálnych a transgender kresťanských skupín.

Mlčanie Vatikánu v tejto veci totiž podľa nej "môže byť interpretované ako schvaľovanie násilia". Ako varovný príklad fórum uvádza vraždu aktivistu Davida Kata z prevažne kresťanskej Ugandy, kde je homosexualita trestná.

V mnohých častiach sveta sú pritom páchatelia násilia presvedčení, že konajú v súlade s "vôľou cirkvi", tvrdia členovia fóra, ktoré združuje 45 organizácii homosexuálnych kresťanov v 23 európskych krajinách. List pápežovi je iniciatívou poľskej skupiny Wiary i tecza (Viera a dúha).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu