Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bombardovanie v Líbyi si doteraz vyžiadalo 718 civilných obetí

Zničené ulice Tripolisu
Zničené ulice Tripolisu

TRIPOLIS - Letecké útoky NATO v Líbyi si doteraz vyžiadali 718 životov z radov civilistov. Oznámil to dnes hovorca líbyjskej vlády v Tripolise Músá Ibráhím.

Zranenia celkovo utrpelo 4067 civilistov, 433 osôb bolo zranených vážne. Bilancia zaznamenáva obete náletov k 26. máju. Severoatlantická aliancia odmieta, že by pri leteckých útokoch dochádzalo k zabíjaniu veľkého množstva civilistov, ako to tvrdí vláda v Tripolise.

Dôkazy o množstve civilných obetí zatiaľ nevideli ani zahraniční novinári pôsobiaci v líbyjskej metropole. Hovorca líbyjskej vlády to zdôvodnil tým, že obete náletov sa nekoncentrujú v okolí Tripolisu, ale sú rozptýlené v iných oblastiach krajiny. Músá Ibráhím sa vyjadril aj k pondelkovému rokovaniu líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího s prezidentom JAR Jacobom Zumom, ktorý navštívil Tripolis. Poprel pritom správy médií, podľa ktorých boli predmetom rokovania možnosti Kaddáfího odchodu.

Hovorca tiež odmietol ako nepodstatné dezercie viacerých generálov líbyjskej armády. Podľa neho oveľa väčšie množstvo generálov a dôstojníkov stále stojí pri Kaddáfím a aktívne bojuje proti povstalcom. "Stojíme pevne," zdôraznil hovorca Ibráhím na tlačovej konferencii v Tripolise.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu