Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Starostu postriekal fekáliami od hlavy po päty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Mimoriadne nepríjemný zážitok prežil starosta (60) českej dedinky Vrhaveč Zdeněk Touška. Muž, ktorý je na čele obce už viac ako 20 rokov, sa stal terčom nahnevaného poľnohospodára. Ten za to teraz musí zaplatiť.

Incident sa stal ešte 13. augusta. Podvečer išiel poľnohospodár Jaromír Novák so svojim fekálnym vozom rozvážať kravské výkaly. Starostovi okamžite zavolalo niekoľko ľudí, ktorí sa sťažovali, že fekáliami zamoruje okolie chráneného vodného zdroja. "Zalarmoval som preto pracovníkov životného prostredia, ktorí prišli na miesto a začali to riešiť," uviedol starosta.

Touška si myslel, že vec je vybavená a išiel k susedovi na kávu. "Keď som chcel od neho odísť, tak za bránami stál traktor s fekálom a blokoval výjazd. Sused ma preto pustil druhou stranou. V tom okamihu vodič traktora naštartoval a išiel za mnou," popisoval udalosť pre portál novinky.cz.

Traktor starostu predbehol a začal na bezbranného muža striekať silný prúd hnoja. "Stále vidím prúd tých sra*iek," s hnusom spomína komunálny politik. Rozzúrený a poriadne páchnuci si to najprv chcel s poľnohospodárom vybaviť ručne-stručne. "Nakoniec zvíťazil zdravý rozum a radšej som zavolal políciu a oznámil napadnutie," dodal.

Incident riešili úradníci z komisie pre prejednávanie priestupkov. V týchto dňoch konečne rozhodli. Agresor musí zaplatiť 1500 korún pokuty a 7000 tisíc ako náhradu škody. Prúd fekálií totiž zasiahol aj interiér starostovho auta a musela ho čistiť špecializovaná firma.

Okrem Zdeňka Toušku pravdepodobne neexistuje jediný starosta v Česku, ale ani na Slovensku, ktorý by sa mohol pochváliť podobným zážitkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu